Най-добрата българска лекоатлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева

...
Най-добрата българска лекоатлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева
Коментари Харесай

Милица Мирчева за втора поредна година е №1 на Община Мездра

Най-добрата българска лекоатлетка в бяганията на дълги дистанции Милица Мирчева беше избрана за Спортист номер 1 на Община Мездра за 2020 година. Родената в Добрич състезателка на Семеен кодекс " Атлет " оглави класацията с 99 точки от 100 вероятни и завоюва оценката за втора поредна година. Тя не можа да участва на церемонията по награждаването, защото е на предварителен лагер във Велинград. Отличието получи треньорът й Йоло Николов, който благодари от нейно име на Община Мездра за оказаната чест и самопризнание.

Подгласник на Мирчева в анкетата стана деветкратният Спортист номер 1 на Мездра Митко Ценов (СК " Атлет " ) с 89 точки, а на трето място се подреди националният играч по хандбал при юношите до 18 години Божидар Симеонов (ХК " Локомотив " ) със 73 точки.

Треньор на годината за рекордна 11-а поредна година стана Йоло Николов (СК " Атлет " ). Под негово управление през 2020 година Милица Мирчева, Мирослав Спасов, Иво и Мартин Балабанови завоюваха 10 медала - 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови, на Националните шампионати за мъже и дами и за юноши старша възраст в зала и навън, два медала на Балканиадата по полумаратон, реализираха мощни резултати и завоюваха призови места на интернационалните шампионати и маратони, както и в надпреварите от веригата " Рън България ".
" Благодаря, че оценявате нашите старания да поддържаме едно високо, най-малко европейско равнище ", сподели на церемонията Йоло.

" Община Мездра може да е дребна община и да няма финансовите благоприятни условия на по-големите общини, само че през годините е потвърдила, че цени труда и упоритостта на своите спортисти. Ще създадем всичко допустимо да ставаме все по-добри, да привличаме от ден на ден младежи да спортуват и да се развиват. И, дай Боже, да имат огромни триумфи на олимпийски игри, на международни шампионати - и ние да се гордеем с това нещо! ", добави той.

За Отбор на годината беше избран мъжкият отбор на ХК " Локомотив " с треньор Евгени Йоловски, който през сегашния сезон за пръв път в историята на клуба се състезава в елита на българския хандбал. " Железничарите " заслужиха наградата за седми път.

Йоловски благодари за помощта, която Община Мездра оказва на тима и увери, че ще продължат да се борят, с цел да могат в края на сезона да заемат почтено място измежду най-хубавите в българския хандбал.

На церемонията бяха връчени и две специфични награди - на прокурор Евтим Евтимов - за принос в развиването на проведеното туристическо придвижване в общината, и на детския отбор на ОФК " Локомотив " - момчета, родени през 2010 година, за най-перспективна детско-юношеска групировка. Отличието получиха капитанът на подрастващите футболни гении Марчело Атанасов и треньорът Стоян Стоянов.

Наградите на призьорите връчиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът Нели Минева и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Водещ на церемонията беше Валерия Йорданова, мл. специалист " Туризъм " в Община Мездра.

Аспарухов благодари на всички спортисти, треньори и деятели, че макар изключителните условия, в който работят към този момент близо една година, не престават да разнасят спортната популярност на община Мездра.

Той увери, че ръководената от него администрация, дружно с Общинския съвет, ще подкрепят и отсега нататък финансово спортните клубове. За да могат да се развиват, да вземат участие в надпревари и да реализират още по-големи триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР