Най-честите нарушения, установени от проверката на Българска агенция по безопасност

...
Най-честите нарушения, установени от проверката на Българска агенция по безопасност
Коментари Харесай

БАБХ с кошмарни данни какво ядат децата в училища и детски градини

Най-честите нарушавания, открити от инспекцията на Българска организация по сигурност на храните, са свързани с незадоволителното хигиенично положение и забранен състав на храните. Това разяснява Бистра Иванова пред Българска национална телевизия.

Има и нарушавания свързани с неналичието на здравни книжки, само че те са необичайност. Контролът, който правят самите компании, в действителност е добър, разяснява още Иванова.

Проверката в учебните заведения и детските градини включва първо по какъв начин е осъществен ремонтът преди началото на образователната година, след което се ревизират печки, електроуреди, хладилници.

Проверява се общата хигиена на помещението и на личния състав. Обект на инспекция са също самата храна - къде се съхранява, етикетирана ли е, какъв е срокът на валидност, вземат се проби от храната.

Над два часа е траяла инспекцията на 123 СУ, където е намерено, че в лавката на учебното заведение се продават солети с палмово масло, които са били конфискувани, съобщи още шеф бранш Безопасност на храните Бистра Иванова.

Продължават инспекциите на Агенцията по сигурност на храните в кухните на детски градини и учебни заведения. Акцията е в цялата страна като цели да подсигурява качественото хранене на децата.

Масовите инспекции на БАБХ ще продължат целия месец. След 11 октомври следват регулярни инспекции.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР