Най-честата причина да потърсим медицинска помощ е гръдната болка. Кога

...
Най-честата причина да потърсим медицинска помощ е гръдната болка. Кога
Коментари Харесай

Кардиолог: Стресът буквално може да разбие сърцето и да застраши живота

Най-честата причина да потърсим здравна помощ е гръдната болежка. Кога тя е обвързвана с кардиологичен проблем? Кардиологът Д-р Людмил Шопов споделя, че едно от най-честите недоволства са болките в региона на гръдния панер. " Сърцето не боли, само че има недоволства в гръдната част. Основно исхемичната болест на сърцето води до гръдна болежка и инфаркт на миокарда. Има и други болести, като острите аортни синдроми и дисекацията на аортата и белодробния емболизъм, перикардията също ", разкри той.
Прочетете още
По думите му спонтанният пневмоторакс и проблеми със корем, хранопровод или жлъчка обаче също могат да причинят гръден дискомфорт.

" Стресът може да бъде животозастрашаващ, може да докара до " синдром на разрушеното сърце ". Много е рядко това положение, само че има кардиомиопатия, която е животозастрашаваща и може да се аргументи от горест. При изострен епизод на гръдна болежка постоянно пациентите са и прочувствени. Миокарден инфаркт е 99% повода на стягане на гърдите като в менгеме ", изясни медикът.

Според него болката в слънчевия сплит може също да е причина за инфаркт. " Хора със стомашно-чревни проблеми би трябвало да обръщат внимание при смяна в болката. При дисекация на аортата, пациентите оповестяват за остра, кинжална болежка в гърдите. Тя следва хода на самата дисекация и може да се реалокира, да стартира от гърдите, да тръгне към плешките, гърба. При перикардита болката се ускорява при дишане и промяната на позицията на тялото. При белодробен емболизъм с изключение на болежка, има и зной ", показа доктор Шопов пред " Нова нюз ".  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР