Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на

...
Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на
Коментари Харесай

Експерти за напрежението в Украйна: Изправени сме пред много страшни събития оттук нататък

Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на Украйна във НАТО. Ако това се случи, стратегическите последици са неопределени и доста тежки. Освен това се слага под риск Крим и Източна Украйна. Това го споделя още през 2008 година сегашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Това съобщи в ефира на Нова телевизия интернационалният анализатор Боян Чуков.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 627
„ Изненадам съм от езика, тона и държание на Путин. Това не е съответно държание на президент. Не мога да си отговоря дали това е актьорска игра или това е настоящия президент Путин. Но в случай че това е той и не е актьорска игра, мисля че сме изправени пред доста страшни събития оттук насетне “, съобщи от своя страна някогашният началник на българското разузнаване Димо Гяуров.

По думите му в обръщението на Путин са приоличали „ мераци за срутване на всички правила в Европа “. Гяуров разяснява, че даже съдружници на Русия са уплашени от обстановката и даде образец с изказване на президента на Сърбия.

„ Спрямо България също има опасност в държанието на Путин, въпреки и да не е чисто военна “, счита той. Според някогашния началник на българското разузнаване изказванията, че НАТО притиска Русия с разширението си и това са ответни дейности, са глупава съветска агитация.

„ В Полша няма ракети, само че в Калининградска област гъмжи от ракети ”, разяснява той. Чуков съобщи, че сме на прага на въоръжени дейности в Донбас. „ В Украйна към този момент се приготвят за това, което ще се случи “, добави той.

„ Между Русия и Съединени американски щати има някаква сделка, която не е обществено декларирана “, счита Чуков.

„ Изтеглиха се всички всички американци, в това число американския спецназ, видяхте какво стана с дипломатите ”, аргументира се той. Чуков разяснява също, че украинската войска сега не може да е ефикасна, тъй като 97% от горивото на ракетите ѝ идва от Русия, 93% от горивото на бойната техника на пехотата – от Русия и Беларус, а 83% от горивата за колите – от Казахстан и Русия. Според специалистът е ясно, какво ще стане, в случай че това „ кранче ” бъде спряно.

Според Боян Чуков е ясна и позицията на Китай по въпроса, въпреки да не е изразена шумно сега.

„ Съюзът на Русия и Китай е екзистенциален, тъй като те знаят, че сами няма да се оправят с политиката на Съединени американски щати ”, разяснява той. Чуков акцентира, че Китай безшумно е оповестил, че е срещу разширението на НАТО на изток и на процедура е на страната на Путин.

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 627  Вижте роман от епицентъра на рецесията в Украйна Вижте роман от епицентъра на рецесията в Украйна  Тафров: Смисълът на речта на Путин беше, че Украйна няма право да съществува като самостоятелна страна Тафров: Смисълът на речта на Путин беше, че Украйна няма право да съществува като самостоятелна страна  Австралия постанова първи пакет от наказания на Русия Австралия постанова първи пакет от наказания на Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР