Най-богатият мъж в Индия, Мукеш Амбани, е собственик на холдинга

...
Най-богатият мъж в Индия, Мукеш Амбани, е собственик на холдинга
Коментари Харесай

Amazon е лидер в онлайн търговията, но на сцената излиза Мукеш Амбани

Най-богатият мъж в Индия, Мукеш Амбани, е притежател на холдинга Reliance Industries Limited (RIl), чийто бизнес е обвързван с текстил, телекомуникации и търговия. Той възнамерява да развие своя онлайн търговия, конкурирайки мастодонтите Amazon и Walmart, оповестява Quartz.

Амбани е признал, че две от неговите компании в групата на RIL, Reliance Retail - за обичайната търговия на дребно и телекомуникационната Reliance Jio Infocomm, дружно ще пуснат нов портал за електронна търговия. Той ще облагодетелства съвсем 1,2 милиона дребни търговци, най-вече в западната част на Индия. Това е споделил индийският милиардер по време на най-важното годишно събитие за страната, срещата на върха - Гуджарат.

Имайки поради историята на RIL и изключително напредъка, който конгломератът реализира в телекомуникационния бранш, специалистите поучават актуалните титулярни водачи в лицето на Amazon и Walmart да внимават и да не подценяват Амбани.

От сдружението не са дали никакви детайлности по отношение на предприятието за електронна търговия. Предвид обаче размерите на двете дъщерни компании Reliance Retail и Reliance Jio Infocomm и дълбоките джобове на Мукеш Амбани се чака то да е с великански мащаб.

Reliance Retail сега има близо 10 000 магазина в над 6500 града. А за по-малко от 3 години от основаването си мобилният оператор Jio Infocomm има над 280 милиона консуматори в Индия.

Успехът на Reliance може да бъде построен въз основата на " допълваща се екосистема " или тактика за сливане, като и на резултата " игра на собствен терен " в Индия. Тази стратегиа е в основат на феноменалия напредък на Alibaba в Китай.

Освен това онлайн търговията е неразвит сегмент в Индия, който има голям капацитет за развиване. Данни демонстрират, че под 3% е делът на интернет извършването на покупки по отношение на всички покупки през 2018 година.

Въпреки това, че Reliance е мощна в търговита на дребно посредством физически магазини, преместването на триумфа в електронната търговия изисква образование на хиляди чиновници и доста разноски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР