Най-богатият човек във Великобритания и един от най-големите поддръжници на

...
Най-богатият човек във Великобритания и един от най-големите поддръжници на
Коментари Харесай

Един от най-големите поддръжници на Брекзит във Великобритания се мести в Монако

Най-богатият човек във Англия и един от най-големите поддръжници на Брекзит сър Джим Ратклиф напуща Острова и се мести в Монако, заяви Guardian. 

Ратклиф, който е създател на нефтохимическата компания Ineos, напуща Англия, с цел да избегне заплащането на налози върху благосъстоянието си. 

От Ineos пък изясняват, че ще запазят централата си в Лондон " в обозримото бъдеще ".

Ратклиф беше един от най-големите поддръжници на Брекзит, като уверяваше, че страната ще процъфтява отвън Европейския съюз. Той обаче настояваше Англия и Европейски Съюз да запазят комерсиалните си връзки. 

Решението на 66-годишният предприемач, което беше обявено първо от Daily Telegraph, идва месец преди формалната дата, на която Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз, и единствено два месеца откакто получи рицарско звание за " заслуги към бизнеса и вложенията " на Острова. Той е отказал да разяснява решението си. 

В Монако се местят и двамата му заместници в Ineos Анди Къри и Джон Рийд, които имат по 20% от акциите на компанията.

Джим Ратклиф беше разгласен за най-богатия човек във Англия през май предходната година. Тогава Sunday Times разгласи, че благосъстоянието му е към 15,3 милиарда паунда, а Ратклиф се свърза с вестника, с цел да ги поправи, защото са подценили положението му, което по думите му е в границите на 21 милиарда паунда.

Ратклиф е напускал Англия и преди. През 2010 година той мести Ineos в Швейцария в символ на митинг против данъчната политика на тогавашното държавно управление на лейбъристите. Решението му икономисва към 450 млн. евро налози.

Той връща компанията във Англия през 2016 година, откакто консерваторите понижават корпоративния налог от 28% на 20%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР