Най-богатият човек в света Илон Мъск е уведомил Twitter, че

...
Най-богатият човек в света Илон Мъск е уведомил Twitter, че
Коментари Харесай

Илон Мъск се отказа от сделката с Twitter и отива на съд за $1 млрд. глоба

Най-богатият човек в света Илон Мъск е уведомил Twitter, че приключва съглашението за изкупуване на компанията за 44 милиарда $, като поставя завършек на договарянията, траяли с месеци и минали през огромни подозрения дали той има съществени планове към договорката.

Обяснението на Мъск за отдръпването на интереса към Twitter е, че мениджърите на обществената мрежа не са му дали задоволителна информация за това какъв брой подправени и спам-профили има в платформата.

Той упреква Twitter в нарушение на " голям брой условия " по съглашението на договорката и в това, че са представяни " погрешни или подвеждащи данни ".

Според предварителния разбор на съветниците на Илон Мъск - подправените профили в Twitter са " надалеч над 5 % ", колкото считат в управлението на платформата.

Новината беше последвана от бърза реакция на борда на шефовете на Twitter, които декларират, че имат желание да завършат договорката при цената и изискванията, които Мъск е договорил - а в случай че това не се случи, те ще заведат дело против него за голямо обезщетение.

Глобата за преустановяване на съглашението преди довеждане докрай на договорката е в размер на 1 милиарда $ - сума, която авансово е контрактувана и от двете страни.

Аргументите на Илон Мъск за излизане от процедурата трансферират отговорността за неуспеха върху Twitter, като евентуално задачата му е да избегне заплащането на обезщетение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР