Най-богатият човек в света Джеф Безос е по-богат от всякога.

...
Най-богатият човек в света Джеф Безос е по-богат от всякога.
Коментари Харесай

Джеф Безос е първият човек в историята със състояние над 200 млрд. долара

Най-богатият човек в света Джеф Безос е по-богат от всеки път. След растеж на цената на акциите на Amazon в сряда Безос стана първият човек в история, чието благосъстояние се прави оценка на над 200 милиарда $, написа "Форбс ". Той поведе с близо 90 милиарда $ втория в класацията на милиардерите - създателят на Microsoft Бил Гейтс, чието благосъстояние се прави оценка на 116.1 милиарда $.

Въпреки рецесията в резултат на ковид, акциите на Amazon бележат растеж от 80% от началото на годината. Акциите на Безос в Amazon образуват 90% от положението му. Той също по този начин има Washington Post, галактическата компания Blue Origin и голям брой други частни компании.

Безос би бил още по-богат, в случай че предходната година не беше минал през най - скъпия бракоразвод в историята. Когато се раздели с някогашната брачна половинка Макензи Скот предишния юли, той се съгласи да й даде 25% от акциите си в Amazon на стойност 63 милиарда $. Дори откакто раздаде 1,7 милиарда $ за щедрост по-рано тази година, Скот сега е 14-ият най-богат човек и втора най-богата жена, зад наследницата на L'Oréal Франсоаз Бетанкур Майерс.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг съшо е измежду най-богатите хора от Силициевата котловина, като положението му към този момент се прави оценка на 103,1 милиарда $. Това се дължи на положителното показване на акциите на Фейсбук, чиято цена набъбна във вторник, добавяйки 3.4 милиарда $ към благосъстоянието на Зукърбърг.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР