Най-богатият човек на Русия постави нов рекорд по богатство, въпреки

...
Най-богатият човек на Русия постави нов рекорд по богатство, въпреки
Коментари Харесай

Най-богатият руснак стана още по-богат

Най-богатият човек на Русия сложи нов връх по благосъстояние, макар че неговият минен колос " Норилск никел " беше шамаросан този месец с санкция от 2 милиарда $ поради разлив на гориво в Арктика, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Състоянието на Потанин е минало прага от 30 милиарда $, оповестява, което е нов връх за представител на съветския бизнес.

Акциите в компанията, известна също като „ Норникел”, са поскъпнали с към 40% през последната година вследствие на внезапното нарастване на цените на цветните метали като никел и паладий.

Руската компания е най-големият производител на в света и един от най-големите производители на никел.

По-специално никелът се употребява в електрически транспортни средства, чието търсене нараства в международен мащаб.

Потанин държи близо 35 % в „ Норникел”. Богатството му се усили макар правосъдната заповед от 5 февруари за заплащане на санкция от 146,2 милиарда рубли (1,99 милиарда долара) за разлив на гориво предишния май. Повече от 20 000 тона дизел изтекоха в езера и реки в съветската Арктика, откакто се срути контейнер за гориво в електроцентрала, благосъстоятелност на компанията.

Компанията работи за възстановяване на своя имидж след бедствието за околната среда.

През последните месеци „ Норилск никел” разгласи затварянето на два завода в градовете Мончегорск и Никел в северозападната част на Русия. И двете места се смятат за едни от най-замърсените в света, по-специално заради излъчванията на серен диоксид.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР