Най-богатият боксьор в света Саул Алварес - Канело пренаписа историята

...
Най-богатият боксьор в света Саул Алварес - Канело пренаписа историята
Коментари Харесай

Канело приспа Ковальов и стана шампион в четвърта категория!

Най-богатият боксьор в света Саул Алварес - Канело пренаписа историята на блестящата си кариера и стана международен първенец в четвърта друга категория. Мексиканската суперзвезда нокаутира при 45 секунди оставащи от 11-ия рунд съветската машина в лека-тежка категория Сергей Ковальов. Така Канело сграбчи купата на Световната боксова организация и се трансформира в един от главните играчи при 81-килограмовите, без значение че тази дивизия е с цели две по-висока от нормалната междинна категория на мексиканеца.

Canelo Alvarez knocks out Sergey Kovalev to become the WBO light heavyweight champion

He’s now a FOUR division boxing champion.#CaneloKovalev #CombateSPACEpic.twitter.com/UdaPhWq1t3
— Pablo Antonio ‍ (@Palh86) November 3, 2019

Канело пое сериозен риск с предизвикването на досегашния отличник Ковальов, който през август месец организира предходната отбрана на пояса си и завоюва доста оспорвана борба с обещаващия млад гений Антъни Ярд. Алварес обаче се оказа прекомерно огромно затруднение за руснака, който бе съкрушен с двойна композиция от ляво кроше и десен прав. Във втория случай гардът на Ковальов напълно не можа да го защищити и краката му отхвърлиха, а тъкмо тогава противникът му нанесе решителния десен прав, с цел да го прати мигновено в нокаут. Реферът на кръга вярно даже не се занима да отброява, а незабавно маркира края на борбата в Лас Вегас.

#CaneloAlvarez @Canelo just knocked out @KrusherKovalev

pic.twitter.com/4LwSUGmNpv
— The Professor UFC (@TheProfessorUFC) November 3, 2019
Самият дуел до този миг бе относително равносилен, като началните рундове бяха в интерес на Ковальов, който разчиташе най-вече на водещия си ляв прав. Канело бе този, който опитваше повече леви крошета и удари с дясната си ръка, като след 10-ия рунд увеличи темпото и броя на вкарани попадения. Отличната му кондиционна подготовка също наклони везните в негова изгода, с цел да се стигне до решителните комбинации в края на първия шампионски рунд. В момента на нокаута двама от съдиите бяха записали 96-94 в интерес на мексиканеца, а третият - 95-95.

#Canelo The New Champion #canelovskovalev pic.twitter.com/JYoxVCa2gM
— Santiag@ (@sorenasantiago) November 3, 2019

Канело към този момент изигра сполучливо три от 11-те си борби по контракта с медийния колос DAZN, който му обезпечи галактическите 365 милиона $. Мексиканецът записа 36-и нокаут и общо 53-а победа, като остава със единствено 1 проваляне от Флойд Мейуедър и две равенства. Ковальов записва четвърто проваляне и остава с 34 победи, 29 от които преждевременни, както и 1 реми.
Canelo Alvarez at the age of 29:

WBA Super-Welter
WBC Super-Welter
WBO Super-Welter
Ring Super-Welter
WBA Middle
WBC Middle (x2)
IBF Middle
Ring Middle (x2)
WBA ‘Reg’ Super-Middle
WBO Light-Heavy pic.twitter.com/haOSntQ9JP
— Michael Benson (@MichaelBensonn) November 3, 2019  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР