Най-богатите хора в света са загубили 114 млрд. долара заради

...
Най-богатите хора в света са загубили 114 млрд. долара заради
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света изгубили 114 млрд. долара заради срива в САЩ

Най-богатите хора в света са изгубили 114 милиарда $ поради внезапния спад на фондовите пазари в Съединени американски щати в понеделник, заяви Bloomberg. Тя се базира на своя „ лист на милиардерите”, който се обновява в действително време по отношение на пазарните котировки на активите. Сред 550 предприемачи, включени в листата, 18 души са изгубили в понеделник вечерта над 1 милиарда $.

Най-големи загуби от спада на борсовите котировки е понесъл ръководителят на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет (трети по благосъстояние в света), чието положение се е стопило с 5,1 милиарда $ до 85 милиарда $. Неговият холдинг е най-големият акционер в американската банка Wells Fargo, чиито акции през вчерашния ден поевтиняха с 9,2%. Осемдесет и седем годишният Бъфет е измежду 18-те милиардери от класацията на Bloomberg, изгубили над 1 милиард $ през вчерашния ден.

Състоянието на ръководителя на Фейсбук Марк Зукърбърг е намаляло с 3,6 милиарда $, с което той застава на второ място по мярка на загубите.

На трето място е най-богатият човек в света Джеф Безос, притежателят на компанията за интернет търговия Amazon, който е обеднял с 3,3 милиарда $. Сега положението му се прави оценка на 116,4 милиарда $, откакто котировките на онлайн колоса се намалиха с 2,8%.

Съсобствениците на холдинга Alphabet, компанията майка на Гугъл, Лари Пейдж и Сергей Брин, са изгубили по 2,3 милиарда $.

Паниката на Wall Street в последната сесия беше провокира от повишаващата се рентабилност на американските държавни облигации и сигналите за ускорение на инфлацията, които подсказват, че Федералният запас ще вдигне лихвените проценти по-бързо от предстоящото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР