Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че би

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че би
Коментари Харесай

Президентът на Мексико готов да си сложи руската ваксина за коронавирус

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че би пробвал съветската ваксина против новия ковид, в случай че бъде потвърдена нейната успеваемост, съобщи Ройтерс.

Решението на Русия да утвърди имунизацията и да създаде първите партиди след по-малко от два месеца тествания върху хора провокира опасения измежду някои учени, които считат, че едвам към 10 % от клиничните тествания са сполучливи. Някои специалисти са обезпокоени, че Русия може би слага престижа пред сигурността, отбелязва Ройтерс.

Мексиканският президент съобщи на конференция, че би се ваксинирал първи, в случай че успеваемостта на съветската ваксина бъде потвърдена.

Същевременно още предходната седмица стана ясно, че държавните управления на Мексико и на Аржентина си партнират с британско-шведската фармацевтична компания Астра Зенека (AstraZeneca) за производството на ваксина против ковид.

Мексиканското министерство на опазването на здравето заяви за 3571 нови инфектирани с ковид и 266 умряли през последното денонощие, съобщи още Ройтерс.

Общият брой на доказаните случаи на ковид в Мексико е достигнал 525 733. Страната е на седмо място в света по този индикатор.

При това държавното управление признава, че действителният брой на инфектираните евентуално е доста по-висок.

Броят на смъртните случаи в Мексико надвиши 57 хиляди, достигайки 57 023. Страната е на трето място в мрачната статистика след Съединените щати и Бразилия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР