Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов служебното правителство искало да

...
Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов служебното правителство искало да
Коментари Харесай

Борисов: Служебното правителство иска да събори изборите

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов служебното държавно управление желало да " събори " изборите. За следващ ден онлайн във Facebook бе излъчена среща сред Борисов и млади представители на ГЕРБ. Заедно с ръководителя на партията бяха и водачът на младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, Делян Добрев и някогашният народен представител Христо Гаджев.

Според Борисов единственото, което служебното държавно управление не прави, е да убеди хората, че се приготвят за почтени избори. " Започвам да се колебая, че желаят по този метод да съборят изборите и да продължат в изискванията на еднолична тирания до президентските избори с избирателен щаб на Радев ", заподозря той, след което засяга фрагментите на Българска социалистическа партия в изпълнителната власт.

Той продължи тезата си от предходните дни за еднолично ръководство на президента Румен Радев: " Това ли са честните избори, да направиш избирателен щаб от министри и зам.-министри, без нито една друга институция, която да отвърна? Пак дублирам, ние, когато управлявахме, бяхме в коалиция с Патриотичния фронт, имаше президентство - различен стълб и парламент с двете опозиционни партии вътре - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това е демокрацията - в този момент е еднолична тирания. "

В момента служебният кабинет се държал като " тяснопартийно държавно управление ", а не като служебно а негова единствена задача била да организира почтени избори.

Борисов попита къде е салдото на управляващите при направените назначения и рокади във вътрешното министерство. Той разяснява и изявленията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка със абсурда с подслушванията. " Щял да каже, когато реши той. Това може, в случай че си началник на плод-зеленчук ", съобщи водачът на ГЕРБ. И заключи, че сякаш следените служби са дали информация на всички ръководещи партии сега, събрани към президента, а единствено ГЕРБ не знаели.

" Вие като знаете, за какво ги укривате, откакто си получил тази информация от чиновници, от кого се плашите, нали ние сме в съпротива? Всички институции са ваши и можете всеки един сигнал да го обработите и кажете. Вицепремиер упреква главната опозиционна партия в чудовищно нещо и щял да го каже през другия един месец - тоест ще чакат " Костинброд " 2 да вършат, с цел да няма време да изобличим лъжата ", установи Борисов. 

По традиция, младежите от ГЕРБ декламираха пред водача на партията, че по време на неговото държавно управление било направено доста за обновлението на страната. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР