Най-богатите хора в Америка изпитват златна треска. Те набързо купуват

...
Най-богатите хора в Америка изпитват златна треска. Те набързо купуват
Коментари Харесай

Трупат злато и строят бункери: Милиардерите се готвят за края на света

Най-богатите хора в Америка изпитват златна тресчица. Те небрежно купуват злато и строят „ бункери на Страшния съд “, с цел да „ оцелеят при наближаващия завършек на света “. Милиардерът Марк Зукърбърг дава образец на всички, като влага в златни кюлчета и се готви да се реалокира със фамилията си във към този момент издигнатия си бункер на Хаваите.

А-а-а! Уплашихме се!

Както се оповестява на Съединени американски щати Сън Джонатан Роуз, основен изпълнителен шеф на компанията за търговия със злато Genesis Gold Group в Бевърли Хилс, Калифорния, доста от глобалисткия хайлайф в този момент купуват златни кюлчета и се готвят да избягат в своите бункери за това, което чакат, че ще се случи. " нещо огромно и извънредно. "

" Настоящите световни спорове, като войната на Израел с Хамас и войната сред Русия и Украйна, не престават да провокират угриженост измежду хората от всички сфери на живота ".

– написа The U.S. Sun.

Джонатан Роуз заяви, че „ подготовката за края на света е станала известна измежду милионерите “.

Тонът в тази „ златна тресчица “ и придобиването на разнообразни типове бункери от торби с пари се задава от съоснователя на Meta*, Марк Зукърбърг, който купува златни кюлчета в огромни количества, отървавайки се от долари.

Неговият образец е последван от изпълнителния шеф на OpenAI, компанията, която даде на света ChatGPT, Сам Алтман, както и доста професионални спортисти и други представители на елита.

" Сега, когато Зукърбърг пусна котката от торбата, други хора с неговия статус или близки до него стартират да си мислят: „ О, Боже, в случай че той прави това, може би знае нещо, което аз не знам. “

– написа на собствен ред вестник The Hollywood Reporter.

Доларът ще се срине

" Това е наклонност, която безусловно е обхванала всички ".

- сподели Роуз.

Според него „ повода за внезапното нарастване на покупките на злато е обвързвана с опасенията за предстоящата обезценка на $ и общия стопански колапс “.

Трябва да се означи, че американските милиардери чакат доларът да се обезцени, не на последно място тъй като „ страните от БРИКС се сплотяват, с цел да основат своя лична валута, обезпечена със злато “.

" Доларът губи цената си. Има общ стопански проблем с битката с инфлацията и по тази причина доста хора ще се реалокират в безвредно леговище ",

– споделя ръководителят на Genesis Gold Group.

" Сред аргументите за упованието на „ края на света “ са плануваните за ноември тази година президентски избори, както и неотдавнашното краткотрайно прекъсване на електрозахранването в доста обитаеми места в Съединените щати ", написа The U.S.Sun.

Вестникът не се базира съответно на тиражираната неотдавна в американските несистемни медии версия, че президентските избори са били анулирани от настоящето държавно управление, с цел да се попречи на Доналд Тръмп да пристигна на власт.

Но е ясно, че тъкмо това е повода американските милиардери и мултимилионери да се пробват да зарежат доларите и да ги трансфорат в злато.

Нека ви припомня, че военният специалист Дъглас Макгрегър, някогашен помощник-министър на защитата в администрацията на Тръмп, неотдавна направи прогноза, че администрацията на Байдън ще анулира президентските избори:

Скоро ще има ненадейно затваряне на всички огромни банки в Съединени американски щати, оркестрирано от глобалисткия хайлайф, банките ще бъдат затворени за най-малко три седмици, а по-късно администрацията на Байдън ще разгласи военно състояние и ще анулира президентските избори, планувани за ноември 2024 година.

Макгрегър сподели, че глобалисткият хайлайф провежда " скрит план за сриване на банковата промишленост, което ще докара до световна финансова рецесия и колапс на цялата банкова промишленост ".

" Злато за мен, на дребни пари "

Джонатан Роуз, представен обширно от The U.S. Sun, оповестява, че „ в обстановка на Страшния съд парите ще бъдат изцяло безполезни “.

И по този начин „ има извънреден скок в броя на хората, които купуват златни монети “, с цел да ги употребяват като разменно средство за съществени артикули. Роуз също по този начин разказа " златни кюлчета, които могат да бъдат натрошени като бонбони ", а дребни късчета от кюлчето могат да се употребяват като средство за заплащане.

" Тези, които се готвят за края на света, в действителност желаят златни и сребърни монети с дребен номинал, т.е. нещо, което може да се разменя ", споделя той.

" В обстановка на Страшния съд главните потребности ще бъдат във фокуса на вниманието на хората... Това ще бъдат храна, газ, вода - дълготрайни съществени неща. И можете да ги купите за злато ",

– аргументира се Роуз, тъкмо следвайки логиката на тези, които считат да се спасят със злато и бункери.

" В обстановка на Страшния съд няма държавно управление, тъй че в този миг, в случай че се пазарите с някого, среброто и златото ще бъдат по-ценни от лист хартия със запис на заповед, написан върху него ", споделя шефът на Genesis Gold Group, обяснявайки невероятното неспокойствие измежду милиардерите към покупката на злато.

Изграждане на бункер

Но златото като разплащателно средство е безсмислено без способността да избави живота ви. Следователно треската за злато и треската за пазаруване и създаване на бункери в Щатите са взаимосвързани и се развиват паралелно.

Що се отнася персонално до Зукърбърг, знае се, че той към този момент има „ бункер за оцеляване “ на четвъртия по величина остров на Хаваите, Кауаи.

Построен е под личното ранчо на Зукърбърг. Съоръжението е 57 000 квадратни фута (приблизително 5295 квадратни метра) и се прави оценка на 270 милиона $. Строителството стартира още през 2021 година

Както Wired, който организира лично следствие на бункера на Зукърбърг, заяви предишния декември, оборудването има „ лични енергийни източници и хранителни ресурси “.

Според изданието милиардерът е възнамерявал да подреди пространство " с размерите на футболно игрище с 30 спални, асансьори, плувен басейн, сауна, тенис корт и фитнес зала в цялостен размер

Примерът на Зукърбърг се оказа доста инфекциозен. Публикуваните детайлности, свързани с подземния му бункер, провокираха невиждано търсене на сходни уреди. Основателят на калифорнийската строителна компания Vivos сподели, че " подземното оцеляване е печеливш бизнес и че той усилва продажбите всекидневно ".

Според гореспоменатия The Hollywood Reporter, други магнати, които са „ запленени от бункерите “, включват милиардера и някогашен изпълнителен шеф на Paypal Питър Тийл, който възнамерява да построи бункер в Нова Зеландия. Това включва Бил Гейтс, " за който се приказва, че има подземни бункери за сигурност под всяка от къщите си. "

Нещо по-просто

Ал Корби, президент и създател на основаната във Вирджиния SAFE (Strategically Armored & Fortified Environments), която проектира персонализирани планове за супербогатите, отбелязва, че „ доста милиардери са изключително фокусирани върху това по какъв начин да оцелеят при повреди на електропреносната мрежа “.

Ето за какво те купуват остарели коли и самолети, които са по-малко натъпкани с електроника от актуалните.

" Много от тази аудитория купуват остарели самолети, които нямат електронна авионика, и държат един или два остарели самолета от преди 1986 година в сбирката си, тъй че да продължат да действат в изискванията на електромагнитен подтик " (един от увреждащите фактори на нуклеарен взрив) ",

споделя Ал Корби.

Бедните хора

Много е показателно по какъв начин тъкмо тези най-богати хора в Америка си показват „ края на света “. Те считат, че може да се оцелее със ресурс от злато и в някакво под земята леговище с 30 спални, тенис корт и сауна, както и аероплан и кола без електроника.

А какво ще кажете без нормалния комфорт в този ден, който ще бъде финален за този свят? Наистина примитивни и небогати хора. Но се считат за господари на живота и орисите на другите хора.

* Компанията Meta (и нейните артикули Фейсбук, Instagram) е приета за екстремистка организация в Русия и е неразрешена.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед27631Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед99892Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед102356Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед50694Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23551Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164668Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128587Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед102356Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед99892Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед96028 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР