Най-богатите 1% от американците са усили общото си благосъстояние с

...
Най-богатите 1% от американците са усили общото си благосъстояние с
Коментари Харесай

С колко забогатя най-заможният 1% от американците през последната година?

Най-богатите 1% от американците са усили общото си богатство с 6.5 трилиона Щатски долар миналата година благодарение на повишението на акциите и растежа на финансовите пазари. Това показват данните на Федералния ресурс на Съединени американски щати, показани от CNBC.

Общото благосъстояние на най-заможните американци е достигнало рекордните 45.9 трлн. Щатски долар в края на четвъртото тримесечие на 2021 година, показва актуалният доклад на централната банка за благосъстоянието на фамилиите. Общо за периода на пандемията благосъстоянието им се е повишено с повече от 12 трлн. Щатски долар, или с над една трета.

" Цифрите са зашеметяващи. Бумът на благосъстоянието по време на пандемията безспорно е най-големият или напълно най-големият през последните 40 години ", коментира Едуард Уолф, професор по стопанска система в Нюйоркския университет.

Най-богатият % американци са имали рекордните 32.3 на 100 от благосъстоянието на нацията към края на 2021 година, сочат данните. Делът на благосъстоянието, което е в ръцете на 90-те % американци в ниския свършек на класацията, леко се е понижил във връзка с нивото преди пандемията - от 30.5 до 30.2 на 100.

Увеличаването на благосъстоянието на най-богатите евентуално е спряло или леко е намаляло от началото на тази година заради спадовете на фондовия пазар.

Основните фактори за повишението на ситуацията на най-богатите американци миналата година са били цените на акциите и и парцелите, както и облагите от частния бизнес.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР