Най-богатата спортна лига в света ще получи сериозна финансова инжекция

...
Най-богатата спортна лига в света ще получи сериозна финансова инжекция
Коментари Харесай

Законопроект налива над $3 000 000 000 в НФЛ

Най-богатата спортна лига в света ще получи сериозна финансова инжекция от американската банкова система. НФЛ, чиито доходи за 2019 година се чака да доближат умопомрачителните $14 000 000 000, ще бъде измежду главните печеливши от законопроект за поощряване на бизнеса в западнали окръзи.

Актът е от 1977 година, само че поради престоящите следващата година избори републиканците възнамеряват да одобряват ремонти, които ще насочат съществени средства към някои от най-верните им донори. Законопроектът планува банковите институции да употребяват съществени данъчни облекчения, в случай че провиснал нисколихвени заеми в размер на $200 000 000 всеки, за модернизиране на игрища. Единственото изискване – те да се намират на територията на финансово западнали окръзи.

Справка с категоризацията на американското държавно управление демонстрира, че цели 15 от арените на НФЛ дават отговор на това изискване: Атланта, Балтимор, Синсинати, Кливлънд, Денвър, Детройт, Хюстън, Индианаполис, Джаксънвил, Лас Вегас, Ню Орлийнз, Сиатъл, Тампа Бей, Тенеси и Вашингтон.

В добавка към тях Грийн Бей и Маями също могат да се облажат поради специфичен член, открит от бдителните анализатори на Форбс на стр. 100 в законопроекта, гласящ: „ Отбори, които са регистрирани в небогати окръзи, само че чиито игрища не се намират в класифицирани като небогати такива, имат право да употребяват нисколихвен заем в размер на $200 000 000 за облагородяване на западнали терени в непосредствена непосредственост до стадионите, като съответните терени ще бъдат прибавени към актуалните граници на парцела”.
Законопроектът се чака да бъде признат при започване на идната година с цел да може най-големите донори на републиканците да се отчетат уместно за идните президентски избори. Сред мултимилионерите, притежатели на тимове от НФЛ, рекордьори скред донорите са Робърт Крафт (Ню Инглънд, постоянен сателит на президента на Съединени американски щати на борда на Air Force 1), Ууди Джонсън (НЙ Джетс, назначен през 2017 година за дипломат във Великобритания), Стивън Рос (Маями, постоянен уредник на балове за набиране на средства за републиканците) и Кал МакНеър (Хюстън). Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР