Най-близката цел, която стои пред NASA, са мисиите до Луната

...
Най-близката цел, която стои пред NASA, са мисиите до Луната
Коментари Харесай

И Безос се намърда там, където Мъск отдавна се е настанил

Най-близката цел, която стои пред NASA, са задачите до Луната Artemis. За да реализира упоритостта си, галактическата организация употребява освен големия си екип, само че и поддръжка извън.
 Ще завладее ли Китай Луната преди NASA
Кой ще изпревари NASA в борбата за Луната

На спътника на Земята май ще стане пренаселено

В края на предходната година SpaceX на Илон Мъск завоюва надпревара за това кой да сътвори системата за втурване, която ще е нужна при кацането на Луната. Тя ще се взаимства от ракетата Starship на компанията, която милиардерът нескромно назовава " Светия граал на галактическите технологии ".

А от NASA избраха да му платят огромна сума, с цел да употребяват технологията на готово, явно затруднени в създаването й. Така SpaceX има подсигуряват сериозен принос в реализирането на две задачи - Artemis II и Artemis III, с които човешки крайник ще стъпи още веднъж на Луната след повече от половин век. А Starship се чака да кацне още след две години на южния полюс на спътника, където ще смъкна двама астронавти.

These are our Artemis Human Lunar Landers!

Left: /National Team
Right: Lunar

Learn More:
— The Launch Pad (@TLPN_Official)
Ето че и главният съперник на компанията на Мъск съумя да се дореди до присъединяване във въпросните задачи. Blue Origin, благосъстоятелност на Джеф Безос, си завоюва контракт за построяването на " по-конвенционален " транспортен съд за кацане на лунната повърхнина по-късно през това десетилетие.

За задачата NASA обезпечава финансиране от 3.4 милиарда $, само че се чака създателят на Amazon също да се раздели с крупна сума, с цел да може да се реализира търсения резултат. По плана Blue Оrigin ще работи в партньорство с водачи в аерокосмическия бранш като Lockheed Martin, Boeing, Draper и Astrobotic.

Blue Origin's Blue Moon Lander wins the second Human Landing System (HLS) contract to land on the Moon during Artemis V.
— Chris Bergin - NSF (@NASASpaceflight)
Blue Origin съумя да завоюва доверието на NASA със своя транспортен съд Blue Moon, висок 16 метра и с тегло 45 тона. Точно подобен ще би трябвало да основат и за задачите на Artemis V - задачата, която ще се реализира най-вероятно през 2029 година

Година по-рано негов първообраз ще кацне на лунната повърхнина, с цел да се създадат проби на системите и архитектурата преди да се върне още веднъж, този път с екипаж на борда. Корабът може да бъде моделиран и за транспорт на товар даже цели 20 тона за потребностите на задачата.

. has selected Blue Origin as the second lunar lander provider.

Blue Origin will develop, test, and verify its Blue Moon lander to meet NASA’s human landing system requirements for astronaut expeditions to the lunar surface.

More HERE> >
— NASA Marshall (@NASA_Marshall)
За да изведе Blue Moon отвън орбита на Земята, Blue Origin възнамерява да употребява и своя ракета притежател, известна като New Glenn. Тя към момента обаче е в развой на разработка и в това отношение SpaceX имат огромна преднина.
 NASA и нововъведенията в новите галактически костюми, с които хора още веднъж ще стъпят на Луната
Ще продължат ли космонавтите да вървят по дребна потребност в костюмите си

Иновациите в новия галактически костюм

А от галактическата организация за следващ път показаха своето неспокойствие от идните подвизи.  " Отиваме на Луната, с цел да учим, да живеем, да изобретяваме, да сътворяваме всички тези неща, с цел да бъдем сполучливи на Луната, с цел да отидем на Марс ", съобщи представителят й Бил Нелсън, представен от BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР