Често говорим за това колко вредно е придвижването с автомобил

...
Често говорим за това колко вредно е придвижването с автомобил
Коментари Харесай

Как автомобилът ни разболява

Често приказваме за това какъв брой нездравословно е напредването с автомобил за околната среда. Но едва ли сме се замисляли, че до момента в който караме, може да вредим и на собственото си здраве. И не, не приказваме за изгорелите газове, които неизбежно вдишваме, изключително когато сме в запушване.
 Кой е автомобилът на годината съгласно World Car Awards
Ето коя е колата на 2024 година

Моделът, който се оказа над всички останали

Американски откривателите вършат забавен със 100 автомобила на разнообразни марки, без да ги конкретизират. Уточнява се единствено, че всички те са произведени в интервала 2015-2022 година И се оказва, че в 99% от тях е открита прекомерно висока централизация на нездравословни и даже токсични химикали, които могат да бъдат рискови за здравето ни.

Става дума най-много за трис фосфат (TCIPP), който потвърдено провокира нарушавания във функционалността на щитовидната жлеза и репродуктивни проблеми. Освен това усилва шанса за диагностициране с онкологично заболяване, тъй като се счита за потенциално кацерогенен.
 Снимка 664091

А при децата вредите при постоянно излагане се показват и в понижаване на коефициента на интелигентност и способността за учене и запомняне. Понякога са вероятни поведенчески проблеми и даже отклонения от аутистичния спектър.

Изследователите потвърждават, че концентрацията на токсичния химикал във въздуха в купето на колите е няколко пъти по-висока през лятото, в сравнение с през зимата, тъй като високите температури водят до неговото изпаряване. Той е открит и в седалките в купето, даже в още по-голямо централизация, написа Daily Mail.
 Снимка 664090

Средно човек прекарва по към един час дневно в колата си и той се оказва достатъчен, с цел да усетим нездравословното въздействие на химикалите в купето. Особено мощно е изразено то при децата.
 Лятото, високите температури, колата и какво не трябва да оставяме в нея
Какво не трябва да оставяме в колата през лятото

И разумните доводи

И макар че вредите от тези сякаш огнеустойчиви субстанции са ясни на всички, те не престават да се използват при производството на нови коли. А на нас не ни остава полезен ход - с изключение на да се откажем напълно от автомобила и да намерим различен, различен метод на напредване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР