Най-безопасните и точни авиокомпании в света са в Азиатско-тихоокеанския регион.

...
Най-безопасните и точни авиокомпании в света са в Азиатско-тихоокеанския регион.
Коментари Харесай

Най-безопасните и точни авиокомпании в света

Най-безопасните и точни самолетни компании в света са в Азиатско-тихоокеанския район. В листата на специлизирания уебсайт AirlineRatings.com, австралийската Qantas е избрана за най-безопасната, следвана от новозеландската Air New Zealand и тайландската EVA Air.

Останалите от топ 20 са Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus и KLM. Класацията прави мониторинг на над 405 авиолинии из целия свят и се изготвя по няколко фактора, в това число одити на управителните и отраслови органи, период на употреба на самолетите, брой произшествия и повреди, доходност, финансово положения и други, написа Bloomberg.

В настрана изследване на OAG Aviation Worldwide, индонезийската Garuda Indonesia е избрана като най-точния транспортьор на 2019 година След нея се подрежда панамската Copa Airlines. В челната петица влизат и Skymark Airlines, Hawaiian Airlines и Latam Airlines. Oт огромните американски превозвачи Delta Air Lines е единственият, който се класира в топ 20.

Според Международната асоциация за въздушен превоз, броят на пасажери световно ще се удвои до 8,2 милиарда до 2037 година Повече от половината от тях ще идват от Азиатско-тихоокеанския район, главно от Китай и Индия. Очаква се към 4,7 милиарда души да пътуват тази година, 4% повече спрямо 2019 година, сочат данни на Международната асоциация за въздушен превоз. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР