Най-бързият каратека и майстор в бойните изкуства сенсей Тадаши Ямашита

...
Най-бързият каратека и майстор в бойните изкуства сенсей Тадаши Ямашита
Коментари Харесай

Най-бързият каратист на Холивуд пристига в Пловдив

Най-бързият каратека и занаятчия в бойните изкуства сенсей Тадаши Ямашита идва в Пловдив. Той ще е посетител на третото събитие от поредицата " Успешните " в клуб " Фарго " на 20 октомври от 18,30 ч. Ямашита е популярен занаятчия по бойни изкуства, прочул се най-много със своите 13 удара за 2 секунди. Японецът е участник в доста холивудски филми от 80-те и 90-те. 

Познат е на българската аудитория от филмите „ Американска нинджа “.  Роден е през 1941 година в Япония, той смята себе си за окинавец. Баща му умира, когато е на три години, и дружно с майка ​си се преселват на остров Окинава. Още от дребен се отличава със своя избухлив манталитет и корав темперамент. В учебно заведение постоянно се бие с по-големите възпитаници и този факт притегля вниманието на шефа ​- преподавател по карате, който принудително го води в доджото, където дребният Ямашита учи бойните изкуства, както и най-важното - дисциплинираност.

Тадаши учи Шорин Рю карате при сенсей Шугоро Наказато ​- 10-и дан, и Матайоши кобудо при сенсей Шинпо Матайоши - 10-и дан, на деветгодишна възраст. Първия си черен пояс пази на 16-годишна възраст. През 1960 година печели карате шампионата на Окинава по Ката и Кумите. Въпреки младата си възраст взе участие в голям брой дуели с изтъкнати майстори по бойни изкуства, които печели безапелационно. Паралелно с бойните изкуства интензивно се занимава с мотоциклетизъм, където също има доста национални трофеи.

През 1972 година се реалокира в Южна Калифорния, където Майк Стоун ​-световен първенец по карате, и Ед Паркър ​- създател на Кемпо карате, разпознават в сенсей Ямашита талантлив каратека и виртуоз в багра с оръжия. Тадаши показва гения си през 1973 година на шампионат в Лонг Бийч пред 7000 фенове. По-късно приготвя четирима международни първенци за експерти в разнообразни категории на кикбокс, тайбокс и карате.

На базата на своя богат опит развива бойната система СуйКенДо - пътя на водния пестник.

Още за събитията в Пловдив четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР