Най-бързата българка Ивет Лалова разкри пред NOVA каква е причината

...
Най-бързата българка Ивет Лалова разкри пред NOVA каква е причината
Коментари Харесай

Ивет разкри защо няма да бяга на 100 м в Доха

Най-бързата българка Ивет Лалова разкри пред NOVA каква е повода да бяга единствено на 200 метра на Световното състезание по лека атлетика. Шампионатът на планетата стартира през днешния ден следобяд в Доха.

Въпреки че има затрупан норматив за присъединяване и на 100 метра, Ивет реши да концентрира своето внимание върху бягането на половин обиколка.

„ Да, за жалост 100 метра е жертва на 200 метра. Не поради друго, а тъй като самата стратегия тази година не го разрешава. Знаем, че програмата постоянно се мени. Някой път тя е извънредно неподходяща към спринтьорите. В случая е по този начин, няма ден отмора сред двете дисциплини. Полуфиналното и финалното тичане на 100 метра са доста късно вечерта, а на другия ден стартират 200 m”, разяснява Ивет Лалова.

„ Аз съм реалист и знам доста добре, че моите благоприятни условия за положително класира са по-скоро на 200 метра, по тази причина желая да дам всичко от себе си и да не поемам никакви опасности преди да стартира моята дисциплина”, сподели още тя.

В Доха Ивет ще бяга на своето 7-мо Световно състезание, като присъединяване й стартира в понеделник.

„ Чувствам се готова да отида и да направя, дай Боже, най-хубавия резултат за сезона си, за какво не и персонален резултат, а това какво ще се случи, знаем че не зависи единствено от мен, а и от това на какво са подготвени и другите”, добави Лалова.

Чуйте още какво показа Ивет Лалова във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР