Най-бърза е връзката във Финландия – средната скорост е над

...
Най-бърза е връзката във Финландия – средната скорост е над
Коментари Харесай

Интернетът в България вече не е на ниво, изпаднахме от топ 5 за Европа

Най-бърза е връзката във Финландия – междинната скорост е над 200 mbps

България е изпаднала от листата със страните в Европа, които могат да се похвалят с най-бърз интернет. Докато допреди десетина години бяхме в топ 5 на Стария Континент, в този момент към този момент не влизаме даже в първата десетка, сочи разбор на данни на . У нас междинната скорост на изтегляне е сред 20 и 49 мегабита в секунда, а прилежаща Румъния ни задминава тройно със скорости сред 100 и 149 mbps. България е изпреварвана и от друга своя съседка – Сърбия, където тегленето е със скоростите, присъщи за нашата страна преди години – сред 50 и 99 мегабита в секунда.

Анализът на данните за бързината на интернет е доста забавен за Европа, тъй като рисува странна картина – страните с минимум население и повърхност могат да се похвалят с най-високи скорости. Така Люксембург, Лихтенщайн и Исландия се оказва, че теглят най-бързо – сред 150 и 200 mbps. Ако обаче от листата на страни в света извадим всички такива, чието население е под 1 млн. индивида, то Франция се оказвана трето място на планетата, задмината единствено от Тайван и Япония със междинни скорости сред 120 и 140 mbps.

Сега в топ 5 влизат по ред на изброяване: Исландия, Люксембург, Лихтенщайн, Андора и Франция. В долната рубрика пък попадат Турция, Албания и Босна, където връзката с интернет е извънредно слаба – сред 5 и 19 мегабита в секунда, което значи, че междинната скорост на изтегляне попада в графата 3G.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР