Най-адекватната и универсално харесваната мярка е повишаването на прага за

...
Най-адекватната и универсално харесваната мярка е повишаването на прага за
Коментари Харесай

Стоян Панчев: Много от мерките в списъка са контрапродуктивни

" Най-адекватната и универсално харесваната мярка е повишението на прага за регистрация по Данък добавена стойност, което ще даде пространство за дишане на най-малките бизнеси. Това нещо трябваше да се случи много от дълго време. Основният проблем е, че тази мярка ще стартира да работи след 6 месеца. Другата хубава мярка е разширение на програмата за ваучери за храна. ... Всички останали ограничения в листата са или контрапродуктивни, или не са вярно премислени в подтекста на инфлационната рецесия ".

Това разяснява пред БНР Стоян Панчев, съосновател на Експертния клуб за стопанска система (ЕКИП) и политика и академични учител.

Експертът удостовери констатацията на доста други анализатори, че мерките на държавното управление не с антиинфлационни, а проинфлационни, тъй като, " когато посредством тези ограничения предоставиш повече наличен приход в ръцете на българските жители, това води до повече извършване на покупки, повече търсене, а това търсене подвига цените в стопанската система, т.е. реализира се проинфлационен резултат ":

" Ако ограниченията са обществени, тогава ще има избран обществен резултат, само че още веднъж за сметка на това, че ще подхранваме инфлацията с тях ".

В предаването " 12+3 "  Стоян Панчев разяснява и тематиката за влизането на България в еврозоната:

" Моята позиция е, че не единствено в този момент не би трябвало да влизаме, само че и в бъдеще би трябвало да се ограничим от влизане в еврозоната ".

Според него би трябвало да има референдум, на който жителите да решат дали страната да одобри еврото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР