Навсякъде в света някой нещо иска. Никога не съм подвеждал

...
Навсякъде в света някой нещо иска. Никога не съм подвеждал
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Поемам ангажимент сестрите във всички случаи да вземат по-високи заплати

Навсякъде в света някой нещо желае. Никога не съм подвеждал медицинските сестри. През 2009 година, когато започнахме да управляваме, за опазване на здравето са дадени над 2 милиарда лева, а през 2019 година над 5 милиарда. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в bTV за заплатите на медицинските чиновници и сестри, за което държавното управление в понеделник реши да отпусне още 200 млн. лв..

" 200-те милиона по този начин ще бъдат разпределени, че във всички случаи медицинските сестри да получават по-високи заплати. Поемам ангажимент, даде обещание министър председателят.

За акцията за Местни избори 2019 Бойко Борисов посочи, че умишлено се измислят " мръсотии ". " Когато дойдат избори има цели щабове, които мислят каква нечистотия да се направи. За страдание доста пъти им се получава - по този начин беше Костинброд, Истанбулската спогодба, козичките, африканската чума. Ако си извършите сметка какъв брой пъти думата африканска чума с картинки на умрели свине е оповестена в наши медии спрямо медии в страни, където също има - несъмнено е стотици хиляди пъти. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в bTV във връзка слуховете, провокирали паническо извеждане на децата от учебни заведения в Сливен и Карнобат, тъй като сякаш щели да ги вземат обществените служби.

" Ако е правилно какво страната ще ги прави тези деца? Как ще влезеш при обикновено семейство да му вземеш детето? За кое да ги успокоя? Няма такава тактика ", сподели Борисов. " Да, в случай че заловен родител, който изнасилва детето си, в случай че го пребива като куче, в случай че е захвърлено на открито без грижа, мръсно, гладно и стои - тогава се взимат деца. Но то и в този момент го има в закона ", добави той.

Борисов сподели още, че през вчерашния ден се е разпоредил и на ДАНС, и на Министерство на вътрешните работи да проверяват случаите. " И ще ги заловен някакви " пастори " партийни, които лъжат хората. Но аз се обръщам към тези родители, че това е безумно, че може да се случи. Да си отиват децата на учебно заведение, да учат ", прикани министър председателят.

На въпрос по какъв начин ще разяснява името на новата партия на Слави Трифонов - " Няма по този начин страна ", Бойко Борисов сбито съобщи: " Човешката нелепост е безкрайна ". " То може да има и " Няма такова предаване ". Всеки може да си кръсти партията както желае. Да, няма такава страна всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията, години наред да седиш и да си приказваш от твое име. Има ли различен да му е разрешена тази безвъзмездна реклама на партията му години наред? И най-после излизаш и казваш " Няма такава страна ", посочи министър председателят.

Той уточни, че в този момент към този момент " нещата са почтени " откакто Сл. Трифонов е основал своя партия. " Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, внезапно ореолът ще изчезне или най-малко мощно ще бъде надупчен, както и моят. Той е интелигентен човек, вижда от кое място идва крахът на политиците - даже най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие ", напомни какво го чака водещия на политическата сцена.

Бойко Борисов увери, че не се меси в изборите на този миг. " Преди сме ходили на доста места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира локалните избори. В евроизборите видях краха в очите на хората. " Апартаментгейт " ни разруши, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и единствено хората да са уверени и да повярват, че това е било инцидентно и не е жанр. Победата сподели, че хората повярваха и утвърдиха този метод на деяние ", добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР