Навсякъде се говори за предстоящото поскъпване на цената на топлинната

...
Навсякъде се говори за предстоящото поскъпване на цената на топлинната
Коментари Харесай

Пределната цена на топлата вода – жест от топлофикациите, с който няма да усетим поскъпването

Навсякъде се приказва за идното повишаване на цената на топлинната сила, само че има доста българи, които нямат бойлери и са се доверили на услугата „ битова гореща вода “, която се дава от топлофикациите. Цената на „ битова гореща вода “ евентуално също ще бъде вдигната заради голямото повишаване на природния газ и въглеродните излъчвания.

„ Ще усетят ли клиентите въпросното повишаване при цената на топлата вода? “ Този въпрос си задават доста хора. Опитахме се да научим и изпратихме въпрос до Асоциация на топлофикационните сдружения в България. От там получихме следния отговор:

" Голяма част от в България са въвели пределна цена за битова гореща вода. Това е оптималната цена на пространствен метър, която може да бъде начислена на всеки клиент без значение каква сума за затопляне на един пространствен метър вода е изчислена за неговата абонатна станция.

Както знаем, всяка абонатна станция има специфичност и цените са разнообразни. Разликите при стойности, надвишаващи указаната пределна стойност, се дават от сдружението като отстъпка. При случаи на в действителност стойности по-ниски от пределната се ползват фактическите по-ниски стойности. Реално в случай че в дадена топлофикация е 6 лв., а изчислената за нашата абонатна станция е 12 лв., ние ще плащаме единствено 6 лв..

Този от страна на сдруженията се прави в унисон с изискванията за търсене на битово горещо водоснабдяване, лимитираните финансови благоприятни условия на потребителите и е с цел да се подтиква потреблението на битова гореща вода и привличане на клиенти. С мярката сдруженията целят да спестят средства на клиентите, да ги подкрепят и насърчат да санират или да подобрят положението на вътрешните отоплителни съоръжения посредством топлинни изолации и поправки. Все отново огромна част от инсталациите са на 30 години.

Сигурни сме, че на битовата гореща вода, която са въвели като форма на отстъпка за техните клиенти, ще отстрани въздействието на вероятното повишаване и хората няма да усетят по джоба си.

Обсъдихме въпроса с представители на всички топлофикации, които членуват в Асоциация на топлофикационните сдружения в България и всички потвърдиха, че за момента не възнамеряват смяна на на топлинната сила в границите на отоплителния сезон. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР