Навремето за проява на храброст се е смятало да се

...
Навремето за проява на храброст се е смятало да се
Коментари Харесай

Що е то храброст в днешно време: Да се опълчиш на шефа, да си изключиш телефона и още...

Навремето за демонстрация на смелост се е считало да се окичиш с оръжия и да се опълчиш на врага, даже с цената на живота си. В наши дни най-смелото нещо, което може да направи човек, е да се изправи против шефа и да му съобщи, че бърка, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия.

Анкетата разкрива, че като модерни прояви на смелост се поясняват също напускането на работа, настояването на покачване, решението за промяна на специалността.

Извън службата за куражлийски акт се счита да поискаш от пасажер в публичния превоз да отстъпи мястото си.

В домашни условия симптом на храброст е да заявиш на колегата си, че предпочиташ да прекараш вечерта пред тв приемника, в сравнение с с компания в кръчмата.

Ученичка избави водач от градския превоз в Стара Загора

Близо две трети от участниците в изследването са се похвалили с три прояви на смелост на ден, до момента в който 54 % са декларирали, че биха желали да са по-смели съгласно актуалните разбирания за това качество.  Допитването сочи още, че хората се възхищават на индивидуалистите, които имат смелостта да вървят сами на ресторант, кино, механа и даже на отмора.

Българският служител на реда, който трогна с човечността си (ВИДЕО)

Сред актуалните прояви на смелост се подреждат също борбата с тролове в обществените мрежи или регистрирането в уеб сайтове за запознанства. Не липсват и хора, които считат за мъжество да изключат телефона си.

За дамите същинска демонстрация на смелост е да излязат без грим, да разгласяват селфи, без да са употребявали филтри, и да носят обществено дамски чорапогащи.

Дамите също така са по-склонни от мъжете да възприемат дребните си всекидневни достижения като героичен прояви. По тематиката Скочил ли е Левски лъвски скок? (ВИДЕО) Добрите истории от 2016-а: Смелата Мария, учениците, избавили учителката си и още...
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР