Навръх Цветница ръководителите на големите болници призоваха хората да останат

...
Навръх Цветница ръководителите на големите болници призоваха хората да останат
Коментари Харесай

Лекари: Стойте вкъщи, да не се удавим накрая след тези уникални резултати срещу Covid


Навръх Цветница ръководителите на огромните лечебни заведения приканиха хората да останат у дома и да съблюдават карантината, тъй като в противоположен случай има риск от повишаване на заболелите, който софийските лечебни заведения няма да устоят.
" Искам да се обърна към сънародниците - да не се удавим най-после след тези неповторими резултати. Защото с това хубаво време, което следва, най-малко 50 сътрудници от София през вчерашния ден ми звъннаха, че ние би трябвало да реагираме. София беше цялостна. А в София са най-вече записаните случаи и тя е съществена насочна точка. София е 2 милиона, а лекарите в София са 9000. От тях една трета са преко заети с ковид. Ние не сме Германия с големия запас - и финансов, и фармацевтичен, и човешки - като медицински личен състав. Това, което се вижда и в европейските страни - всеобщо стартират да падат медицински експерти, лекари, санитари, сестри, почнем ли да губим тези експерти, ще стане изключително тежко. Най-вече за София, тъй като тежките случаи от провинцията също ще би трябвало да дойдат тук ", съобщи доктор Асен Меджидиев от името на Софийска лекарска гилдия по време на постоянния утринен брифинг на Националния действен щаб.
Шефът на щаба проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че през последното денонощие в България са регистрирани нови 21 случая на заразяване с Covid-19, с което общият брой става 669 , което е растеж 3.2%.

Десет от новозаразените са настанени в болница.

Броят на умрелите от вируса до този миг е 28, като за последните 24 часа са умряли жена на 73 години и мъж на 73 години. Средната възраст на умрелите до момента е 65 години, дамите са 13, мъжете - 15.

Няма нови инфектирани измежду медицинския личен състав.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР