Навръх националния празник в студиото на Тази неделя гостува една

...
Навръх националния празник в студиото на Тази неделя гостува една
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Вярвам, че ако хората останат и се борят за България - няма как, не може да не може

Навръх националния празник в студиото на " Тази неделя " гостува една от най-големите ни спортни гордости. Боксьорът Кубрат Пулев даде едно по-различно изявление, в което приказва за идолите, за фамилията, за любовта към родината. Той показа и по какъв начин ние българите можем да изградим едно по-светло бъдеще - с единение и религия.

" В едни от шампионатите, на които съм бил, пускаха химна, когато надвивам. Беше за мен изключителна горделивост ", стартира Кубрат.

Запитан в случай че можеше да се роди още веднъж, какво време от българската история би избрал, Пулев съобщи, че би желал да живее във всички.

" Но няма по какъв начин, житейските ни дни са по-малко. Може би под турското иго, за какво не. От сегашната ми позиция, гледайки, даже да познавам Васил Левски би било за мен нещо велико, въпреки че тогава е нямало по какъв начин да го осъзная. Още от дребен, татко ми ни учеше и споделяше, че това е най-великият българин "

" Баща ми сигурно щеше да се гордее с мен. Аз имам вяра, че се гордее и от горе, само че сигурно щеше да се гордее, тъй като ние сме негови производни, негови деца. Естествено, имаме и майка ни, която доста способства за нашето развиване. Баща ми се занимаваше главно и напълно с нас, беше предан на нас. На множеството хора не мога да обясня, само че поисквам на всяко едно дете подобен татко ".

 Кубрат Пулев - Хюи Фюри @@@

" За доста неща обаче, за жалост, би ме смъмрил в този момент. Може би в персонален проект - за деца. Трябва българите да вършат деца, да се раждат. Аз съм, за жалост, доста не добър, а доста неприятен образец в това отношение. Това ми е единственото, което куца, само че считам да се задвижа малко по-усилено в тази част ", даде обещание Кубрат.

Запитан дали би отгледал децата си в България, Пулев бе безапелационен: " Да, сигурно. На доста хора споделям, и даже с техните деца приказваме, пред тях. Няма неприятно, хубаво е хората да видят в чужбина какво е, само че чак да си изпращам аз детето. Лично аз не бих го направил, тъй като считам, че образецът детето ти да бъде покрай теб е доста по-голям. Не мога да ги схвана. Това отново идва от чуждопоклонничеството на българина и от ниското му самочувствие. Имаме доста положителни университети, в коите те могат да завършат и да си бъдат до родителите, до фамилията. Не да вървят в чужбина, без никакъв надзор... Въпрос на персонален избор, само че не забравяйте, че прекомерната мотивация, прекомерното предпочитание, също може да изиграе неприятна смешка на някой. Може да го направи трагичен и не на мястото си. Човек би трябвало да реши и да следва фантазиите си ".

Самият Кубрат е кумир на доста деца, които мечтаят един ден да реализират неговите триумфи и да чуят химна след победа. " Не е нужно да бъдат като Кубрат Пулев, само че в случай че вземат дадени черти, биха им били от изгода. Аз съм човек, който споделя истината и приказва това, което мисли. Който не споделя нищо просто по този начин. Обичам всичко да е затвърдено с обстоятелства и познания. Едно мнение, което е построено не просто ей по този начин - събудил съм се и по този начин съм решил, ами е затвърдено от прочетено, гледано, изживяно ", сподели боксьорът.

За аргументите България да е на челните места за най-нещастна нация: " На първо място ще кажа - любовта към нас самите, към родината, към България. Това ни пречи, тъй като по този метод ние нямаме дух, нямаме мощ, нямаме живец, нямаме дух. Когато на един човек му е взета душата - той е неработоспособен. Трябва религия. Това се възражда и считам, че ще се възроди още повече... Аз съм удовлетворен от себе си. Това, което промотирам, е България, самочувствието на българина, българският дух. Без да желая нищо в подмяна ".

" Вярвам, че всяко едно нещо може да се реализира. Няма невъзможни неща, колкото и да е клиширано. Моето мото е " Няма метод да няма метод ". Смятам, че хората, в случай че не се пробват да се отърват леко, тъй като леко няма, а останат и се борят за България, няма по какъв начин, не може да не може. Вярата е в самите нас. Когато човек повярва - това е първата крачка ".
Кобрата изрази убеденост, че още веднъж ще победи румънеца Богдан Дину, с който са се боксирали и преди в формален мач при дилетантите: " Помня, че бих един румънец. Бих го хубаво и ми беше доста комфортен тогава. бях доста по-бърз от него и го разкъртих, тези груби думи мога да употребя. Помня, че го бих, само че не помня тъкмо кой беше. Сега, по статистиката, е той. Надявам се и имам вяра, че ще го удрям. Вярвам, че съм по-добър. Трябва да го удрям, като знам, че и ще има огромна българска аудитория в Лос Анджелис, която ще ме поддържа. Не мога да ги изложа. Ще направя нужното, с цел да мога да направя хората щастливи в този миг "
" Просто имам вяра в българина. Би ме направило благополучен в България да живеем по-добре, тъй като на мен, не знам на другите по какъв начин им е, само че на мен ми е тъга за хората ", приключи най-хубавият ни боксьор, който е кандидат за международната купа в тежката категория.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР