Навлязохме в епохата, когато човешката психология ще се промени напълно.

...
Навлязохме в епохата, когато човешката психология ще се промени напълно.
Коментари Харесай

Горещ коментар: Стивън Кинг вероятно си хапе устните от завист… към реалността при коронавируса

Навлязохме в епохата, когато човешката логика на психиката ще се промени изцяло. През последните 20 години ние живяхме в облици на „ красивата консумация “ или на влиятелната междинна класа, написа "Труд ".

Сега идва епохата, когато бляботенето и опцията да пишете текстове за седмицата на модата в Милано ще костват по-малко от опаковката на дъвка от предходната година. И пътуването до Италия отпада.

Блогърите дружно с дизайнерите са в отчаяние – не четат книги, а мозъците им скърцат от досада. А какво ще кажете за този комфортен и моден ресторант? Ще го затворят ли и него? А къде ми е бързото мини купърче и обувките с високи токчета? Вземете тоалетна хартия, увийте се с нея и чакайте да пристигна просветлението.

Богатите и снобите са в суматоха. Коронавирусът коси наред, без да гледа портфейла и не се впечатлява от марката на леката кола. Хомосапиенс би трябвало да разбере нещо значимо. Има смяна на вектора.

Спрете да си губите времето и прекратете полемиката за някоя от дълго време минала ера. Годините от 2010-а насам минаха под безкрайното бръщолевене за „ славното минало “ (или за тъмното?), в борбите за преименуване и за монументи. За изкривяването на историята, което се оказа по-важно от сегашното и бъдещето.

И в този момент бъдещето се самонарисува и сътвори доста псевдоценности. Усеща се, че Вселената е изтощена от хората от рекламата за „ плодовите кисели млека “ с нейната безочливост и подправени щастливци. Уморена е от блогъри, дизайнери, инфлуенсъри и смути питейни заведения. Омръзнаха u разногласията за Съюз на съветските социалистически републики и насилието в американското общество.

Омръзнаха u Грета Тунберг, толерантността, хомосексуалния подтекст, дружно с борбата за „ вярната “ история. Умори се от заяждане и отвращение да бъде с Бог в душата.

В благородната Европа стадото омете тестените произведения и консервите, дружно с рафтовете. Стивън Кинг евентуално си хапе устните от завист… към действителността.

В Интернет, по остарял табиет, някой упреква за ковид ту Америка, ту Китай, след това прилепите, след това плъховете. Или нещо друго. А коронавирусът сме всички ние, стадото, което тъпче Земята. И ние живеем в нова система от полезности, в която фотосите на фона на Париж и първокласната къща на Рубльовка няма да костват даже и щипка тютюн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР