Навлезли сме дълбоко в темата за ротацията. Това трябва да

...
Навлезли сме дълбоко в темата за ротацията. Това трябва да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мария Габриел ще е премиер! Не знам с кого Денков ще се среща в САЩ

" Навлезли сме надълбоко в тематиката за ротацията. Това би трябвало да се случи на 6 март и ние се държим на думата. Казали сме, че Мария Габриел ще е министър председател и ще настояваме това да се случи. Движение за права и свободи ясно ни споделиха, че няма да вземат участие в държавното управление и с министри и зам.-министри. Преговорите са само сред нас и ГЕРБ ". 

 

Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред публицисти след представянето на първия хеликоптер за незабавна здравна помощ по въздух. 

 

Той отдели доста време на тематиката за регулаторите сравни значимостта на назначенията в регулаторите с тези в министерствата.

 

" В регулаторите е голяма част от властта, която се крие. Тя е съвсем като перманентна, там няма директни избори и постоянно са стоели встрани. Регулаторите са толкоз значими, колкото министерствата, каза Кирил Петков пред публицисти и добави: Може би ненапълно по-голяма власт се крие в регулаторите в сравнение с в държавното управление. 

 

" Не би трябвало да има политически назначения в тях, не би трябвало. Процесът би трябвало да бъде оптимално транспарантен, даже да отнеме малко повече време ", сподели още Петков. С това той сменя позицията си отпреди два месеца, когато уточни, че избира назначенията в регулаторите (по концепция самостоятелни органи) да са политически.

 

Всички би трябвало да следим тези регулатори по какъв начин ще бъдат преназначени и кои ще бъдат хората там, разяснява съпредседателят на Политическа партия и посочи, че това е голям приоритет. Докато не са реформирани регулаторите, ние имаме опасението, че те не взимат най-хубавите решения за българските жители, съобщи още Кирил Петков.

 

Петков уточни, че първият фокус на договарянията с сътрудниците от ГЕРБ ще бъде предстоящата през март ротация на министър председателите.

 

За назначенията в регулаторите още веднъж сподели, че ще се беседва и с Движение за права и свободи, защото за някои позиции ще е належащо болшинство от най-малко 160 души.

 

Докато ПП-ДБ сме в политиката ние няма да спрем да повтаряме три неща. Първото е, че всички регулатори би трябвало да имат  транспарантно назначени управления, които не са подвластни от политиците. Второто нещо е промяна в службите. И третото е същинска и цялостна правосъдна промяна ", разгласи съпредседателят на Политическа партия. 

 

" Ако визитата на акад. Николай Денков в Съединени американски щати помогне на държавната стратегия, поддържам с две ръце това посещаване. Не мога да кажа с кой ще се среща в Съединени американски щати и по кое време ще е това посещаване. Това е в прерогативите на премиера, питайте него ", съобщи Петков във връзка напрежението сред премиера Денков и водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

" Абсолютна нецензурност от страна на Радостин Василев. Никой не може да протяга ръка на различен човек. Имаме разногласия, имаме диспути, само че да посегнеш - цялостна дивотия. Аз съм сигурен, че ръководителят на Народното събрание ще наложи нужните санкции ", коментира Кирил Петков поредния скандал в Народното събрание през днешния ден. 

 

Петков посвети огромна част от изявлението си на значимостта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК): " Комисия за защита на конкуренцията контролира може би 70-80% от паричните потоци, свързани с ръководството на страната. Всяка социална поръчка може да бъде спряна, отсрочена, забавена, в случай че този регулатор не работи вярно. "

 

Той посочи, че продажбата на „ Булсатком “ не е била тематика на диалог по време на срещата му със Спас Русев. Той разясни още, че срещата е била инициирана от Русев, само че на процедура не се е провела, тъй като там е имало журналистка, която е почнала да снима. 

 

Вече ставаме една естествена европейска страна, що се отнася до незабавната здравна помощ, сподели Петков при представянето на първия хеликоптер за незабавна здравна помощ по въздух. Много искахме това събитие да се случи и то се случи. Много се веселя, добави той.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР