Навикът на хората да заспиват с мобилните си телефони, докато

...
Навикът на хората да заспиват с мобилните си телефони, докато
Коментари Харесай

Ето защо е опасно да ровите в социалните си мрежи преди да заспите

Навикът на хората да заспиват с мобилните си телефони, до момента в който ревизират обществените мрежи, въздейства негативно върху качеството на съня. Това заяви Всеволод Полоцки, професор в Медицинския университет " Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати.

Според специалиста сходно заспиване може да аргументи спирания в работата на биологичния часовник, липса на сън и да се отрази неподходящо на етапа на съня.

" Възрастните хора трябва да спят най-малко по седем часа дневно и да не употребяват компютри, iPhone, iPads или други електронни устройства в леглото. В идеалния случай това предписание би трябвало да се съблюдава два часа преди лягане ", разяснява експертът.

Полоцки е сигурен, че, с цел да се обезпечи здравословна отмора за възрастния и за детето, е належащо да не се използват електроники и да не се яде преди лягане, а също и да не се заспива дружно с детето.

Известен факт, е че неналичието на здравословен сън въздейства неподходящо върху степента на възобновяване на мозъчните кафези. Сънят, който е по-малко от пет часа дневно, увеличава риска от диабет и може да провокира меланхолия, както и развиване на сърдечно-съдови болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР