Навигирането в света на летищата и самолетите може да бъде

...
Навигирането в света на летищата и самолетите може да бъде
Коментари Харесай

Кое е най-доброто време за летене и страх ли ги е от турбуленция: Какви са тайните на стюардите

Навигирането в света на летищата и самолетите може да бъде стресиращо, само че в случай че някой е специалист, това са стюардесите. Заинтригувани да схванат техните трикове, от CNN Travel разговаряха с британеца Крис Мейджър и американката Али Малис, с цел да чуят техните отзиви по някои от основните въпроси за пътуването.

Кое е най-хубавото време за хвърчене?

Някои дестинации оферират няколко полета денем. По-добре е да тръгнем рано или късно? Малис гласоподава за първото, когато става дума за персонални пътувания. " Това е моят трик ", споделя тя. " Не знам дали да споделям на всички. Хората ще вземат всичките ми утринни полети ", пошегува се стюардесата.

Логиката на Малис е, че времето е по-малко евентуално да попречи на летенето, даже в случай че е имало закъснения предния ден. Системата нормално се нулира през нощта. Когато се отнася за празничните пътувания, Малис предлага да си оставите повече време, в случай че можете. Например, летенето в деня преди Бъдни вечер, а не на 24-и, ви дава малко независимост на деяние.

Какво мога да направя, в случай че полетът ми закъснее?

Случват се закъснения и Малис припомня на пасажерите, че стюардесите и пасажерите са " от един тим ". Мейджър се съгласи. " Ако не можем да тръгнем, не можем ", споделя той. “Ще създадем всичко по силите си, с цел да излетим, тъй като това е и в наш интерес. ”

И обратно на това, което някои пасажери си мислят, стюардесите не крият информация от пасажерите. " Няма смисъл ", споделя Мейджър.

Как побеждавате джетлага?

Ако би трябвало да се минават разнообразни часови зони, Мейджър е огромен последовател на късата сънливост при идване – с едно предизвестие: да бъде къса и да останем будни, до момента в който падне нощта.

" Не си лягайте просто, тъй като оставате в личното си време и не помагате на личния си часовник да пренастрои циркадния ви темп ", споделя той.

Въпреки това от време на време стюардесите са на дестинация единствено за 24 часа. Ако казусът е подобен, Мейджър изяснява, че нормално се остава в естествената часова зона за тях. Малис счита, че някои пасажери може да намерят това потребно по време на празничния сезон.

Тя акцентира смисъла на " хидратацията, храненето с питателна храна и упражненията ". И " да останете в синхрон с тялото си допустимо най-добре ".

" Наистина единственият метод, по който съм стигнала дотук в кариерата си на стюардеса, е като дадох приоритет на почивката ", прибавя тя.

Щорите на прозорците да се държат затворени или отворени?

Някои хора ги желаят затворени, други хора - отворени. Мейджър споделя, че щорите на прозорците са противоречив въпрос, изключително при полети на дълги дистанции, само че отговорът постоянно е много явен.

" Ако е нощен полет, затворете ги ", предлага стюардът. " Само на един човек да му е отворена щората, светлината навлиза и държи хората будни и това в действителност влияе. Ясно е обаче – хората желаят да погледнат надолу. Ако летите над Хималаите, желаете да погледнете връх Еверест. Защо не бихте желали? "

Щорите също би трябвало да бъдат отворени при кацане, заради разпоредбите за сигурност, за огромно неспокойствие на някои сънливи пасажери. Мейджър споделя, че в случай че пасажерите се дърпат, той ще се опита да изясни, че екипажът би трябвало да може да вижда на открито, с цел да се приспособи към светлината, ако има проблеми.

" Мисля, че хората се оправят с пояснение доста по-добре, в сравнение с със заповед ", споделя той.



Pixabay

Как се справяте с обезпокоените пасажери?

За някои пасажери е обвързвано с това, че не управляват обстановката. Други пасажери ненавиждат неидентифицираните шумове, които озвучават полета.

" Когато намеря някого, който се опасява от хвърчене, се пробвам да схвана какъв е мотивът зад това “, споделя Мейджър. " Ако можете да говорите с хората и да разберете за какво са уплашени, тогава можете да облекчите страховете им, тъй като възможностите нещо механично да сътвори обстановка, в която самолетът да се разбие, са доста дребни ".

Някои хора намират за потребно да научат повече за механиката и логистиката. Други пасажери просто имат потребност от разпръскване и диалогът със стюардесите може да помогне.

Ако Мейджър приказва с угрижен пасажер преди излитането на самолета, има и друга значима причина – стюардесите желаят да избегнат някой да реши да слезе от самолета в последния миг, което би забавило полета. Мейджър и екипът му би трябвало да решат допустимо най-бързо дали пасажерът може да лети този ден.

Малис поучава обезпокоените летци да се показват на екипажа. Ако тя знае, че пасажер е нервозен, ще се опита да го следи по време на полета. Стюардесата предлага дихателни техники и поучава да вземете със себе си увлекателна книга или да се “изгубите ” в телевизионно шоу или филм.

Притеснявате ли се от мощна турбуленция?

Когато е на полет, Малис гледа на турбуленцията като на “неудобство “.

“Малко е смешно, когато съм пасажер и попадна в турбуленция, се усещам като всеки различен пасажер, а в това няма смисъл. Винаги си споделям “Какво беше това? Всичко наред ли е? "

Това е увещание, че полет с турбуленция не е прелестен за никого – даже в случай че нормално не е мотив за безпокойствие.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР