Навършват се 65 години от смъртта на Слатинската врачка, както

...
Навършват се 65 години от смъртта на Слатинската врачка, както
Коментари Харесай

65 години от смъртта на врачката на цар Борис III - феноменалната баба Линка

Навършват се 65 години от гибелта на Слатинската гадателка, както софиянци наричали феноменалната баба Линка. За нейните качества обаче още се носят митове. Тя е била приета за ненадмината пророчица, даже по-добра от Ванга. Славата ѝ била толкоз огромна, че в един миг пред портата ѝ идвали хора чак от Русия. Опашката се виела по неколкостотин метра от прииждащите каруци. Често до феноменалната жена се допитвали и български звезди, измежду които и Стоянка Мутафова. Незабравимата артистка приживе постоянно споделяла пред другари и по разнообразни изявленията, че единствено на една ясновидка от Слатина е вярвала, тъй като всичко, което ѝ кажела, се сбъдвало като във приказен филм.

За пръв път Мутафова отишла при баба Линка малко откакто комунистите взели властта на 9 септември 1944 година Поводът бил нейният обичан, който бил разгласен за зложелател на народа. За да не бъде пометен, индивидът е трябвало да бяга в чужбина. „ Той отиде в Америка, а аз доста тъгувах. Имаше доста хора в двора на врачката, само че тя отдалече ме извика и сподели да го не помни, тъй като в никакъв случай повече няма да го видя. Така и стана “, разказваше Мутафова.

При Слатинската гадателка постоянно ходел да се допитва за международните събития и цар Борис ІІІ. Слатинци
недолюбвали татко му Фердинанд, задето им взел пасищата и ги включил към Ботаническата градина, само че сина му уважавали. По негово време се вдигнали заводи и имало работа за повече хора. Веднъж баба Линка видяла, че крах грози цар Борис III. Около гибелта му и до през днешния ден витаят мистерии, като някои сочат, че е бил токсичен от Хитлер, а съгласно други от руснаците. Какво Линка виждала за бъдещето на царя, единствено можем да гадаем, само че тя го предизвестила, че го грози крах. Успоредно с това видяла, че може да се избави, в случай че извърши един елементарен обред – върже алена панделка на спалнята си. Въпреки че царят ѝ вярвал, неизвестно за какво пропуснал да извърши заръката и скоро се споминал, описват родственици на ясновидката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР