Навални на режисьора Даниел Роер проследява моменти от живота и

...
Навални на режисьора Даниел Роер проследява моменти от живота и
Коментари Харесай

Къде да гледаме документалния филм с български принос, спечелил Оскар

" Навални " на режисьора Даниел Роер наблюдава моменти от живота и работата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, който си основава мощни врагове и се трансформира в обект на интернационален интерес.

Филмът ни разкрива трагичните събития, с които водачът на съветската съпротива се сблъсква през последните три години - от опита за отравяне с нервнопаралитично вещество от групата на Новичок в Сибир, през разкритието, че зад опита за нападение стоят сътрудници от съветската разследваща работа ФСБ, до арестуването и осъждането му.

" Навални " съумя да спечли Оскар в категорията за най-хубав документален филм. Важно е да се знае, че в изработката му има и значима българска диря - тази на проверяващия публицист Христо Грозев, който има основна роля в разкритията.
 Снимка 611071

А след броени дни ще имаме опция да гледаме " Навални " и по малкия екран. Това ще се случи този петък, 24 март, в ефира на bTV от 20 ч. Зрителите ще имат опция да гледат повтаряне на кино лентата по bTV Cinema в неделя, 26 март, от 12:30 ч. и на платформата voyo.bg.
 Оскари 2023, Христо Грозев,
България още веднъж в челните редици на Оскарите

Успехът, който реализираха " Навални " и Христо Грозев

Непосредствено преди излъчването на " Навални ", в продължението на централната емисия на bTV Новините феновете ще видят особено изявление с Христо Грозев във връзка кино лентата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР