Научно-изследователската и развойна дейност и иновациите са един от основните

...
Научно-изследователската и развойна дейност и иновациите са един от основните
Коментари Харесай

Министър Заков: Иновациите са основен инструмент за изграждане на модерни български въоръжени сили

Научно-изследователската и развойна активност и нововъведенията са един от главните принадлежности за превъзмогване на софтуерното закъснение в бранша на защитата.

Те са главен инструмент и за създаване на съвременни и съответни на бъдещи опасности и закани български въоръжени сили. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков в обръщението си към участниците в националната кръгла маса на тематика „ Иновациите – благоприятни условия пред България “, през днешния ден, 18 юли. Министерството на защитата поставя старания в тази тенденция, само че няма по какъв начин да се оправи единствено, акцентира министър Заков. Той приканва за интензивно съдействие в региона на развиването на нововъведенията и най-много включване на университетските среди и високотехнологичния българския бизнес. „ Твърдо съм на мнение, че България от потребител на сигурност, потребител на артикули и нововъведения, би трябвало да се трансформира в снабдител на сигурност и източник на нововъведения и софтуерен прогрес “, съобщи още министър Заков.
За да бъде ефикасна активността в тази сфера, е належащо националните старания да бъдат съобразени с предпочитаните планове за работа в НАТО, Европейския съюз и България. Наред с това – и с новаторските научно-развойни области, в които България към този момент има реализирани съществени триумфи, уточни още той.

Националната кръгла маса бе открита от президента Румен Радев. На нея се разискват вероятните цели и цели за страната ни в региона на нововъведенията. В полемиките участваха министрите на защитата и енергетиката, представители на научните среди, висшите образователни заведения, отбранителната промишленост, представители на работещите в областта на високите технологии, стартъп компании, новаторски предприятия и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР