Научният съвет за COVID-19 при френския президент препоръча правителството да

...
Научният съвет за COVID-19 при френския президент препоръча правителството да
Коментари Харесай

Франция обмисля задължителна Covid ваксинация на медицинския персонал

Научният съвет за COVID-19 при френския президент предложи държавното управление да задължи медицинския личен състав да бъде имунизиран против ковид, се споделя в заключението на съвета, оповестено в петък.

" За медицинските експерти, които се грижат за пациенти, се предлага въвеждането на наложителна имунизация ". Учените също по този начин предлагат " частичното въвеждане на ограничаващи ограничения за летния интервал в регионите на страната, най-засегнати от пандемията ".

В понеделник френската Национална организация на здравните служащи се застъпи за въвеждането на наложителни имунизации против ковид за лекарите , наричайки това " етично обвързване и професионален дълг ".

В изказване те приканиха сътрудниците си , които към момента не са имунизирани, незабавна да го създадат за отбрана на пациентите на фона на разпространяването на вид Делта .
 Франция чака 4-та Covid вълна през юли
Франция чака 4-та Covid вълна през юли

Поради мощно заразният вид Delta

Ръководителят на здравното министерство Оливие Веран , разяснявайки тези оферти, сподели, че френските управляващи обмислят подобен вид , само че за това е належащо да се проведат спомагателни полемики с представители на промишлеността и да се приготви правно съображение .

Според последните данни на управляващите от началото на епидемията във Франция са открити съвсем 5,8 милиона случая на ковид, над 111 хиляди души са умряли .

Според здравните управляващи към днешна дата към 34 милиона французи са получили най-малко една коронавирусна ваксина. На 15 юни Франция стартира да имунизира юноши на 12 и повече години.

Делта разновидността се е нараснал до съвсем 50% , съобщи в петък Веран. В изявление за France Inter той предвижда, че по-голямата част от случаите на ковид от идващия уикенд евентуално ще бъдат инфекции с разновидността Делта.

Преди това Веран прикани французите да се имунизират против Коронавирус и предизвести, че страната може да се изправи пред нова вълна от инфекции до края на юли .
 Франция прикани да се заобикалят пътувания до Испания или Португалия
Франция прикани да се заобикалят пътувания до Испания или Португалия

Но туроператорите стачкуват след неразбираемите рекомендации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР