Научих се на много неща. Не успях да преборя един-единствен

...
Научих се на много неща. Не успях да преборя един-единствен
Коментари Харесай

Ваня Червенкова с разтърсваща изповед: Зная кои стреляха по мен, но никога няма да кажа имената им

Научих се на доста неща. Не съумях да преборя един-единствен боязън - да се върна на това място. Това призна бизнес дамата Ваня Червенкова, която в края на юли 2003 година бе простреляна с 4 патрона на централния пазар във Варна. Единият патрон минава под дясното око и излиза през черепа. Вторият се врязва зад ухото и излиза през лявата буза. Третият влиза изотзад и раздира белия й дроб и плеврата. Следващите два раздробяват дясната й ръка.

В първия миг Ваня не осъзнава какво става. Вижда единствено, че от нея струи кръв - от главата, от ръката, гърдите, раменете.

Сега Червенкова прави документален филм за покушението против себе си. Заради него тя за първи път се връща на местата, където, по думите й, е изгубила предходната Ваня. „ Беше тежко за мен, тъй като след толкоз доста години се върнах на мястото, където изгубих предходната Ваня. „ Там (на пазара във Варна – бел. ред.) срещнах за първи път онази велика мощ, за която мнозина приказват.

Видях индивида пред себе си. Спомням си изстрелите, които в началото одобрих за пиратки. Спомням си и битката за живот. Това е най-силното нещо. Спомням си, че се давих в личната си кръв, че не можех да дишам”, описа Червенкова пред bTV.

След покушението бизнес дамата прекарва три дни в кома. Усилията на лекарите се увенчават с триумф и Червенкова се връща към живота.

Тя знае кои са причинителите на стрелбата, само че в никакъв случай няма да назове имената им.

„ Отдавна съм дала прошка на тези хора те знаят, че нямам виновност. Никога няма да потърся отмъщение. Никога. Това е приоритет на този, който ни е основал. Кратката формула е доста обич. Прошката и любовта”, съобщи Червенкова.

Премиерата на лентата й ще е на 27 ноември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР