Натурализираният бразилски национал Йоанди Леал все пак може да остане

...
Натурализираният бразилски национал Йоанди Леал все пак може да остане
Коментари Харесай

Йоанди Леал остава в Лубе?

Натурализираният бразилски национал Йоанди Леал въпреки всичко може да остане в международния клубен първенец и отличник на Италия Кучине Лубе (Чивитанова). За такава опция приказва известният публицист Бруно Волох в своя блог за esportes.estadao.com.br .
 Йоанди Леал може да напусне Лубе
Намаляването на заплатите в главните клубове в Италия към този момент е действителност. Така ще бъде и през идващия сезон, в това число и в гранда Лубе. Намаленията ще бъде 20% без значение от формата на играча. Такъв е случая и с Йоанди Леал, с безспорни качества, който преподписа за нови 2 години през февруари.

Световната рецесия поради пандемията от ковид принуди Италианската федерация (FIPAV), клубовете и биснесмените да трансформират позицията си и да доближат до общ % на намаляването на заплатите на играчи. А това накара да се появят спекулации, че Леал ще напусне Лубе в посока на Фунвик (Таубате), където да бъде съотборник още веднъж със своя добър другар Бруно Резенде.
 Официално Бруно Резенде се завръща в родината си (видео)
Според Бруно Волох към днешна дата шансът сходен трансфер да стане факт е нулев. Все отново, нещата може да се трансформират за 2-3 месеца, само че договарянията през втората половина на година ще бъдат доста сложни. Така, че Леал може да бъде заставен да одобри препоръчаните нови условия на Лубе и да остане в италианския гранд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР