Националното преброяване по електронен път ще продължи до края на

...
Националното преброяване по електронен път ще продължи до края на
Коментари Харесай

Удължават до края на септември преброяването по електронен път

Националното броене по електронен път ще продължи до края на септември. Това заяви пред публицисти в Министерския съвет представителят на държавното управление Антон Кутев. 

На 7 септември стартира националното броене на популацията, което се прави на всеки 10 години. Сайтът, на който може да се преброим е: Ако не го създадем през специфичния уебсайт, в дома ни ще дойдат преброители. Това би трябвало да стане след 18 септември. Преброяването е със наложителен темперамент и в случай че не се преброим електронно или при анкетьор, ще се постанова санкция от 160 лв.. 

На телефон *2021  специалисти ще дават отговори на жителите при възможни проблеми в процеса - всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. при електронното броене, а при класическото - всеки ден от 8:00 до 20:00 ч.

От Националния статистически институт (НСИ) препоръчват този метод, тъй като е бърз, елементарен, комфортен и в изискванията на пандемия - безвреден. След това срещата с преброител ще бъде единствено при предаването на неповторимия 15-цифрен код, който генерира системата при сполучливо броене. 

За да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност. Данните от регистрацията се употребяват единствено за идентифициране на лицето и не се съхраняват от Национален статистически институт. Следва удостоверение на регистрацията - получава се имейл с линк, на който би трябвало да се кликне до два часа. След потвърждението се отваря екран за попълване на електронната преброителна карта. Там би трябвало да се влезе с имейла и паролата от регистрацията, показват от Националния статистически институт. 

Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, семейството и хората в едно домакинство. Попълването й отнема приблизително 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, само че би трябвало да е приключена и доказана всяка страница с бутона " Напред ". Ако незавършена страница остане отворена повече от 30 минути, без въвеждане, връзката прекъсва. 

Позволено е връщано в предходни страници на преброителната карта и редактиране на информацията, само че единствено до окончателното й привършване. След това данните ще може единствено да се виждат, само че не и да бъдат редактирани. 

След сполучливото броене, всеки ще получи известие и имейл с неповторим 15-цифрен код, който би трябвало да резервира и да съобщи на преброителя, когато позвъни на вратата му. 

Важно е да бъде посочен адрес, на който се живее в реалност, а не по регистрация. 

Достъпът до електронната карта ще бъде стеснен единствено за България, защото българите, живеещи непрекъснато в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят, показват от Национален статистически институт. 

Подробна директива за регистрацията можете да намерите . Ето и малко видео по какъв начин да се преброим електронно.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР