Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за

...
Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за
Коментари Харесай

Президентът за потопа по Черноморието: Очаквам пълна мобилизация на държавата

Националното ни единство е идея , която би трябвало да отстояваме, с цел да не се постанова идващите генерации да водят нашите борби за правдивост, за държавност и достолепие. Това сподели президентът Румен Радев в словото си на тържествената гала в Пловдив във връзка 138-ата годишнина от Съединението на България. 

„ Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения образец за единство на тези, които преди 186 години с воля и увереност предначертаха пътя ни като нация “, съобщи президентът. 

„ Каквито и да са разликите в обществото ни, имам вяра, че отстояването на националната ни памет и обичаи, гарантирането на заслужен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща идея за всички нас “, уточни президентът. 

„ Особено през днешния ден, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот, да се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и да се анатемосва всяко инакомислие, да плащаме с растящо обедняване нашето лично лековерие и примирие “, сподели още президентът Радев. 

Държавният глава акцентира, че Денят на Съединението би трябвало да припомня, че единствено единни можем да преодоляваме тестванията и да градим онази България, на която предците ни посветиха живота си. Силата ни като народ зависи от всеки един, уточни Радев и добави, че всеки българин би трябвало да усеща зад тила си силата на страната и поддръжката на всички останали, по този начин както всеки обиден от следващото естествено злополучие този път в Югоизточна България следва да усеща поддръжката на страната и на обществото. 

Не желая да разясня и да върша разбори , до момента в който текат още издирвателни работи. Очаквам цялостна готовност на страната и на локалната власт , тъй че по допустимо най-бързия метод да се възстановят връзката и вредите. Това съобщи президентът пред публицисти в Пловдив по отношение на наводненията по Южното Черноморие.

Според президента институциите работят.

Видяхте по какъв начин се унищожиха следствията от наводненията в Карловско, тъй че повече работа и от армията, локалната власт и всички държавни институции, уточни Радев. По думите му дружно в екип могат да се преодолеят следствията. Президентът разяснява, че при първа опция ще посети бедстващите региони. 

Наводнението в община Царево взе четири жертви и нанесе съществени вреди на инфраструктурата в региона. Жертвите са двама мъже и две дами. На този стадий няма лица, които са безследно изчезнали или няма връзка с тях. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР