Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за

...
Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за
Коментари Харесай

Румен Радев: За да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост и държавност, трябва да има национално единение

„ Националното ни единство е идея, която би трябвало да отстояваме, с цел да не се постанова идващите генерации да водят нашите борби за правдивост, за държавност и достолепие “. Това сподели президентът Румен Радев в словото си на тържествената гала в Пловдив във връзка 138-ата годишнина от Съединението на България. 

„ Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения образец за единство на тези, които преди 186 години с воля и увереност предначертаха пътя ни като нация “, съобщи президентът. 

„ Каквито и да са разликите в обществото ни, имам вяра, че отстояването на националната ни памет и обичаи, гарантирането на заслужен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща идея за всички нас “, уточни президентът. 

„ Особено през днешния ден, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот, да се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и да се анатемосва всяко инакомислие, да плащаме с растящо обедняване нашето лично лековерие и примирие “, сподели още президентът Радев. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР