"Националността, както добре знаем, е въпрос на самоопределение. Така правим

...
"Националността, както добре знаем, е въпрос на самоопределение. Така правим
Коментари Харесай

Кошлуков напомни на Скопие: Яворов и Гоце Делчев не биха си говорили с преводач

"Националността, както добре знаем, е въпрос на самоопределяне. Така вършим и преброяването, сами си споделяме какви се усещаме, в случай че някой желае, може да се запише всевъзможен ", това написа на профила си във Facebook генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Той разяснява насъбраното в последно време напрежение сред България и Северна Македония.

Ето какво написа още Емил Кошлуков:

Това, което не може, е да пренапише историята. Може да я чете, пояснява, разисква, само че не може да си измисли нова история. То по тази причина ѝ викаме история, щото не е оригиналност, към този момент се е случила. От името на Българска национална телевизия ще изпратя писмо до МРТ, с което да предложим на сътрудниците в публичната телевизия в Скопие взаимно съдействие.

Вярвам, че това е нашата роля да допринесем за разбирателството посредством общи продукции, посредством взаимни излъчвания и връзки сред нас. Омразата може да спре само, в случай че се опознаем по-добре. Историците ще разискват историята, политиците ще вършат политиката, само че ние може да им помогнем доста.

Ще бъде мъчно и за нас, и за македонците да преодолеем стандарти и насъбрани предразсъдъци. Но в случай че решим да снимаме филм за Яворов и Гоце Делчев, няма по какъв начин да си приказват с преводач, нали по този начин?

Трябва да намерим път за излизане от тази обстановка. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР