Национално сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 излезе с отворено

...
Национално сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 излезе с отворено
Коментари Харесай

Кабелни оператори на протест: Как може малък доставчик да дължи по 1 млн. на месец?

Национално съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " излезе с отворено писмо срещу дейностите от последните дни на ГДБОП, при които бяха обискирани редица офиси на снабдители на интернет и кабелна телевизия, а голям брой техника бе отнета. Това докара до финансови загуби за компаниите и остави без интернет някои обитаеми места в страната.

По този мотив от НСКО провеждат и митинг на 19.06.2019 г от 13:30 часа пред постройката на Министерския съвет.

По-долу публикуваме отвореното писмо на сдружението без редакторска интервенция:

Началникът на бранш “Киберсигурност “ в ГДБОП господин Явор Колев се явява на конференции два следващи дни на 14 и 15.06.2019 година и си разрешава груба операция на публичното мнение посредством разпространение на погрешна информация в медиите.
 ГДБОП остави без интернет община Бобов Дол след акция в локалния кабелен оператор  ГДБОП: Никъде не е спиран интернетът  Адвокат Василев: Оставка на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов за погрома против малките екрани  Акция на ГДБОП и Европол против кабелното пиратство у нас
Ние към този момент коментирахме обществено голямото безсрамие в Югозападна България, където на 13.06.2019 бе съзнателно и силово прекратена малкия екран и интернета на цели градове и десетки села във връзка със спецоперация под управлението на господин Колев, отличила се с невроятна грубост в базовите станции на няколко кабелни оператора в района, с породени съществени материални вреди.

Няма да разясняваме и държанието на самоорганизирали се същата вечер жители, които се заканваха с гражданско непокорство, поради издевателството над персоналните им човешки права по ЕКЗПЧОС, да получават и популяризират информация. Нито ще разясняваме по какъв начин с " ювелирните " си дейности господин Колев и екипът му блокираха целия бизнес в района поради неспособност да се правят покупко-продажби, доставки и разплащания по интенет, а по този начин също преустановиха работата на държавните органи, учебните заведения и лечебните заведения. Явно няма кой първо да мисли, а след това да работи и да си дава сметка за вероятните последствия. В желанието си да бъде видян, дали от американци, дали от руснаци, господин Колев няма никакви задръжки.

В случая нашите искания като браншова организация на кабелни оператори са ориентирани точно към държанието на господин Колев пред медиите, което не подхожда на чиновник на Министерство на вътрешните работи и изключително на управителен кадър в ГДБОП. Не знаем кой подвежда с погрешна информация господин Колев, евентуално ръководителите му в сянка от „ Терапро “, само че той би следвало първо да ревизира тази информация, в противоположен случай УРОНВА ПРЕСТИЖА НА СЛУЖБАТА, ОСОБЕНО КОГАТО ПУБЛИЧНО Я РАЗПРОСТРАНЯВА ЧРЕЗ МЕДИИТЕ. Още повече, че с решение на Върховния съд тези връзки бяха избрани за противозаконни.

На упоменатите два брифинга господин Колев си разреши да твърди, че 5-те унищожени при акцията кабелни оператори нанесли вреди за над 10 милиона лв. на тримата жалбоподатели БТВ, Нова и Ейч Би Оу. Това е измислена цифра, тъй като противното значи, че всеки от тях дължи по милион лв. месечно на въпросните жалбоподатели и на нас ни е доста забавно да разберем по какъв начин тъкмо един дребен районен оператор би могъл да задлъжнее с такава голяма месечна сума, пък даже на телевизия, която бе санкционирана от Комисия за защита на конкуренцията три милиона лв. за изнудване на кабелни оператори.

Абсолютна небивалица е и изказванието за открити 60 нелегално популяризирани телевизионни стратегии от тези оператори и то в случай, че това се твърди на първия ден от началото на досъдебно произвеждане и преди каквито и да било доказатества да са събрани. Тъй като това е напълно погрешно, господин Колев следва да си дава ясна сметка, че с сходен жанр изказвания уронва комерсиалната известност на въпросните оператори и от това следват вреди, респ. може да му се търси гражданска отговорност за съществено парично обезщетение.

Особено сме възмутени от НАГЛАТА ИНСИНУАЦИЯ на господин Колев, че не бил преустановяван интернетът, защото десетки хиляди хора от Бургас до Петрич го изтърпяха на собствен тил и са очевидци. Кореспондентите на всички медии персонално ревизираха това. Наш юрист беше в базовата станция в Кюстендил и персонално е следил по какъв начин в следствие от дейностите на ГДБОП е прекратен интернетът в града. Чест им прави на тези чиновници, че те са признали казуса и създали всичко допустимо да го възстановят. Това обаче не е направено в Дупница и Гоце Делчев, където чиновниците на ГДБОП са си тръгнали, макар че са били предизвестени за неналичието на интернет в тези два града вследствие на дейностите им.

Вместо да манипулира публичното мнение, господин Колев следва да сервира опрощение на жителите за породените им неудобства. Той обаче евентуално знае, че против него ще бъде подадена тъжба за нарушение на разрешението на окръжния съд, който е позволил изземване единствено на телевизионна техника, само че не и на техника за интернет и трошене на движимости и съоръжение в базовите станции. Поради което избира да отхвърля, само че ние ще му дадем опция да стори това и пред прокуратурата. Не считаме, че престиж пред жителите се печели от Министерство на вътрешните работи с разпространение на неистини и ликвидационни поръчкови интервенции над дребния бизнес в България.

НСКО „ Клуб 2000 “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР