Национално състезание за стартиращи компании ще даде шанс на иновативните

...
Национално състезание за стартиращи компании ще даде шанс на иновативните
Коментари Харесай

Национално състезание на стартъпи търси идеи и екипи в Бургас

Национално съревнование за започващи компании ще даде късмет на новаторските планове да бъдат финансирани в първия стадий от развиването си. Фондът за дялови вложения Innovation Capital започва своята дълго чакана акселераторска стратегия - XLRadar, която ще подкрепя стартъпи. Предприемачи от цялата страна могат да аплайват и да получат шанса да показват своите планове пред екипа на Фонда и да завоюват инвестиция от 25 000 евро, оповестяват от Innovation Capital (Иновейшън Кепитъл).

Състезанието ще се организира в 5 града - София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, само че е отворено към започващи компании от цялата страна. Петимата спечелили от всеки кръг ще се борят с хрумвания и бизнеспланове за финансиране от 25 000 евро от Innovation Capital в началния стадий на развиването си. В Бургас срещата с бизнесмени и медии стартира в 11 часа на 26 юни, петък, а мястото е експоцентър " Флора " в Морската градина.  

Експертите на Innovation Capital ще показват изискванията за финансиране на фирмите, а претендентите ще получат противоположна връзка за бизнес проектите си. Най-добрите планове ще бъдат поканени на предприемачески лагери, на които екипът на Фонда, ментори и специалисти ще оказват помощ на стартъпите да усъвършенстват своите бизнес модели. Всеки от тези лагери ще приключи с демо ден с презентации на отличилите се екипи, както и на петте спечелили от надпреварата по градове, които ще бъдат позволени непосредствено до тази фаза. Наградите на демо дните ще включват директна инвестиция от 25,000 евро, покана за присъединяване в програмата XLRadar и редица други благоприятни условия за финансиране.

XLRadar e интензивна практическа тримесечна стратегия, която тества способността на фирмите да се утвърдят като резистентен бизнес. Екипът на Innovation Capital ще следи напредъка на всяка компания и ще предлага попечителство, съвет и други услуги, свързани с предизвикването на прохождащия бизнес и неговото преобразяване в устойчива компания.

 

" Търсим планове на хора, които знаят какво вършат и чакаме да работим с готови и стимулирани създатели. На входа на програмата XLRadar филтрираните претенденти получават 25 000 евро, а в случай че изпълнят KPI параметрите си, има опция за инвестиция от още 25 000 евро ", изясни ръководещият сътрудник в Innovation Capital Ангел Ангелов.

Компанията, която впечтли екипа на Innovation Capital и завоюва в София е " Пукльовците " (The Poppals) с техните цифрови просветителни игри, основани на образователния материал по български език и математика от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата вземат решение разнообразни екологични проблеми като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на боклуци, изсичане на горите. Кандидатите в София показаха още планове за програмен продукт, който редуцира опашките от пациенти в клиниките, платформа за учене на непознат език, гейминг компания, персонализирани подаръчни книги и други.

В идващите няколко дни съревнованието на хрумвания, екипи и перспективни бизнеспланове на започващите компании ще се организира още във Варна и Велико Търново.

 

Националното съревнование за започващи компании на Innovation Capital в дати :

 

София - 18 юни

Пловдив - 23 юни

Бургас - 26 юни

Варна - 27 юни

Велико Търново - 29 юни

 

Предприемачески лагери:

Бургас - 3-5 юли

София - 13-17 юли

 

Кой може да кандидатства?

Всеки с валидиран мащабируем бизнес план, без значение от бранша.

 

Къде може да се кандидатства?

На следната апликационна форма https://iabulgaria.typeform.com/to/BSNeBB

 

Къде мога да прочета повече?

Информация за акселератоската стратегия и съпътстващите я събития можете да откриете на уеб страницата на фонда Innovation Capital https://www.innovationcapital.bg/accelerator

 

За Innovation Capital

" Иновейшън Кепитъл " АД  e фонд за рисков капитал в размер на 15,6 милиона евро с мандат да обезпечава достъп до дялово и квази-дялово финансиране на започващи компании за над 200 компании. Избран е като фонд управител от Фонд на фондовете да ръководи запас от 14 млн. евро по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " и спомагателен частен капитал от 1.6 млн. евро.

Визията на компанията е съсредоточена върху основни високоприоритетни браншове в локалната стопанска система с висок капацитет за иновации  и  поддръжката на тяхната промяна посредством професионално ръководство на нововъведенията във високопотенциални start-up и scale-up бизнеси. Разрастването на тези компании и установяването на отвесна или хоризонтална интеграция с одобрени интернационалните сътрудници и водачи в иновациите  е крайната цел, която Фондът си слага.Фондът за ускорение и начално финансиране е ориентиран към повишение на конкурентоспособността, поддръжка на иновационните действия, удобна за нововъведения бизнес среда и възстановяване достъпа на дребни и междинни предприятия до финансиране. 

" Иновейшън Кепитъл " АД е упавляващото сдружение на фонда Иновейшън Акселерейтър България Фонд КДА, който е съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване.

 

Цялата отговорност за наличието на документа се носи от " Иновейшън Кепитъл " АД и при никакви условия не може да се приема, че неговото наличие отразява формалното мнение на Европейския съюз, " ФМФИБ " ЕАД и " Иновейшън Акселерейтър България Фонд " КДА.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР