Национално движение Русофили“ проведе общо събрание, на което беше приета

...
Национално движение Русофили“ проведе общо събрание, на което беше приета
Коментари Харесай

„Русофили“ ще правят политически проект, искат да се явяват на следващите избори


Национално придвижване „ Русофили “ организира общо заседание, на което беше призната нова тактика за работата на придвижването и избрани главните задания за интервала до 2024 година, съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Николай Малинов беше избран отново за ръководител на организацията, а в Националния й съвет влязоха 165 души, в това число депутати от разнообразни партии, видни дейци на Българската православна черква и разнообразни публични организации.
„ Нашата организация се управлява от правилото на надпартийността и се опира на съдействието в региона на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито демократично, по тази причина не е инцидентно, че разнообразни социологически изследвания демонстрират, че към 80% от българите се дефинират като русофили “, съобщи пред ТАСС Малинов.
Той уточни, че през последните години са трансформирали акцентите в своята работа. „ Започнахме да издаваме книги, да организираме повече състезания и фестивали, в които вземат участие десетки хиляди. Само на форума на русофилите на езерото „ Копринка “ край Стара Загора, който се организира годишно, се събират обичайно сред 15 и 20 хиляди души. Работим за запазването на паметниците от героите от Руско-турската война /1877-1878 г./ и Втората международна война. Помагаме за развиването на програмата за проучване на съветски език. Подкрепяме разговора сред представителите на България и Русия, акцентирайки върху съдействието в културната сфера, стремейки се да осигурим баланс сред обществено-политическата и културно-просветна работа, без да влизаме в зоната на партийно-политическата активност “, изясни Малинов.

Спирайки се на проектите за интернационално съдействие, Малинов напомни за непредвидените проблеми, с които преди година се сблъска неговата организация.

По думите му, през предходната година 16 деятели на придвижването са били задържани. Освен това, „ прокуратурата е провела инспекция на всичките 240 структури, които сплотяват 35 хиляди русофили в цялата страна “. Той означи, че главната причина за офанзивата е може би програмата за основаване на интернационално русофилско придвижване, което участниците в организацията имат намерение да развиват и отсега нататък.
„ С тази активност ще се заеме някогашният заместник-председател на Народното събрание Явор Нотев, защото и до ден-днешен съм с мярка подписка. Убеден съм, че тази работа ще я вършим на доста високо ниво. Още повече, че нашата организация се уголемява, в състава й влизат нови хора, представляващи разнообразни политически придвижвания, пораства и нейната членска маса “, разясни Малинов.
Той означи, че поради натиска върху „ Русофили “, който продължава, разисква основаването на партийно-политически план. Това е обвързвано с обстоятелството, че в бъдеще придвижването може да бъде неразрешено.
„ В качеството си на специалист непрестанно приказвам за събитията в Москва, за това по какъв начин би трябвало да се развиват връзките сред България и Русия, за това, че притежаваме неповторим опит за другарство сред националните и би трябвало да го развиваме, евентуално, точно това нервира някого мощно “, съобщи Малинов.
Той е убеден, че планът може да получи още по-голямо развиване дружно с Русия.
Малинов посочи, че партийно-политическият план ще бъде осъществен до края на тази година, а новата организация ще се постарае да вземат участие в идните парламентарни избори , които са планувани за март.

Коментирайки антиправителствените митинги с настояването за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, който не престават над 70 дни, Малинов означи, че членовете на неговата организация се стремят към разговор и като предписание не излизат на улицата и не вземат участие в сходни акции.

Той означи, че точно дейностите на прокуратурата, която през юли извърши обиски в президентската администрация са причина за всеобщите митинги. Според Малинов народът е видял, че „ по време на демокрацията не е получил независимост, а тъкмо противоположното я е изгубил “.
Малинов поддържа всеобщите акции, само че означи, че е нужен разговор с всички заинтригувани страни, а не просто хулигански дейности.
„ Смятам, че сходни дейности са проведени извън и са ориентирани към дестабилизацията на ситуацията в страната и преследват по-далечни цели. Смятам, че тази акция е ориентирана против газовите планове, съдействието с Русия, срещу плана за строителство на АЕЦ „ Белене “. Настоящото държавно управление беше определено в изискванията на народна власт и точно в името на демокрацията може да потърпим още шест месеца до новите избори. Надявам се, че нищо кардинално значимо няма да се случи за този интервал “, акцентира Николай Малинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР