Националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев иска с писмо до

...
Националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев иска с писмо до
Коментари Харесай

В болниците в София, Варна и Бургас слагат маските

Националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев желае с писмо до Министерство на здравеопазването да се разпореди на РЗИ да върне условието за носене на маски в лечебните заведения в огромните градове - София, Бургас и Варна.

Това заяви той на конференция във ведомството. Иначе Кунчев сподели, че се чака в началото на август да се доближат оптимални стойности на инфектирани с ковид. " Нека сме реалисти, при въздушно-капкова зараза, изключително при последния вид на " омикрон " каквито и ограничения да се вземат, не могат да спрат разпространяването " , разясни той.

Инспекторът предложи всеки, който смята за нужно, да носи маска, изключително в затворено пространство. Дистанцията и дезинфекцията остават целесъобразни. По отношение на имунизациите - в страната има наличност от всички типове, споделиха от Министерство на здравеопазването. Несъществено количество са унищожените ваксини.

От ведомството признаха, че за малко в страната е бил повишен ползата към имунизиране, при хората над 65 година, за които държавното управление отпусна пари против ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР