Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 година

...
Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 година
Коментари Харесай

България U17 измъкна първа победа на Балканиадата след драма! Син на бивша националка заби 39 точки срещу България

Националният волейболен тим на България за юноши до 17 година записа трагична първа победа в Балканиада във Врънячка Баня (Сърбия), която се явява и първи кръг от квалификациите за европейското състезание по-късно през годината. Момчетата на селекционера Виктор Карагьозов надвиха над връстниците си от Румъния с във втория си мач на шампионата, игран довечера и траял повече от два часа.

Така младите " лъвчета " са втори във краткотрайното класиране с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с което резервират минимални шансове за непосредствено класиране на Евроволей 2021. Румъния пък позволи втора поредна загуба, като е на последното място с една единствена извоювана точка. Утре (5 март), в последния ден на шампионата, България излиза против домакините от Сърбия, в решителна среща. Двубоят е от 19,30 часа българско време.

Румънците преобладаваха изцяло в първия гейм и го завоюваха умерено с 25:19. След това българските момчета поеха самодейността и направляваха играта в идващите два гейма, които затвориха в своя изгода след 25:22 и 25:20. " Лъвчетата " водиха в резултата съвсем до края на четвъртата част, само че в основните моменти Румъния измъкна гейма с 25:23 и вкара срещата в тайбрек. Там румънските юноши продължиха стимулирано, само че българите се събраха и наваксаха изоставането си. В последна сметка България извоюва успеха след 16:14 и 3:2.

Най-полезен за България бе Кристиян Титрийски с 24 точки (1 блок, 1 ас и 51% успеваемост в атака) за успеха. Александър Къндев пък добави още 20 точки (2 блока, 58% успеваемост в офанзива и 48% положително посрещане) за триумфа.

За отбора на Румъния Даниел Цитигой, който е наследник на някогашната българска националка Радостина Цитигой и игралият в България Кристиан Цитигой, заби фантастичните 39 точки! ( 6 аса! , 2 блока, 60% успеваемост в офанзива и 82% положително посрещане), само че и неговите старания не бяха задоволителни за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР