Националният ваксинационен щаб, който е изпълнил целите, заради които беше

...
Националният ваксинационен щаб, който е изпълнил целите, заради които беше
Коментари Харесай

Националният ваксинационен щаб става консултативен съвет по ваксинация към министъра на здравеопазването

Националният имунизационен щаб, който е извършил задачите, поради които беше основан, ще се трансформира в съвещателен съвет по имунизация към министъра на опазването на здравето, съобщи пред публицисти министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

По думите му този съвещателен съвет ще се занимава с имунизациите. Целта е в него да се привлекат хора, които са общественици, представители на пациентски организации, публицисти и други, а не част от администрацията, като задачата е да ангажираме по-широко обществеността и да подтикваме процеса на имунизация, изясни министър Кацаров.

" Опитваме се и да употребяваме всички принадлежности за информиране, да избягаме от предразсъдъците и връзките, а през днешния ден следва среща с представители на СЗО и УНИЦЕФ, които също ни оказват помощ с модели, по които може да се направи здравно-информационна акция за имунизиране ", добави още той.

Предстои смяна в регламентирането на условията за влизане в страната, които ще бъдат направени по сходства на признатите от Европейска комисия критерии за зелена, оранжева и алена зона, според от степента на разпространяване на вируса, изясни още министър Кацаров. Критерите би трябвало да са справедливи и забележими за идващите в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР