Националният статистически институт (НСИ) обяви конкурс за лого за националното

...
Националният статистически институт (НСИ) обяви конкурс за лого за националното
Коментари Харесай

НСИ търси лого за националното преброяване 2021 г. с конкурс

Националният статистически институт (НСИ) разгласи конкурс за лого за националното броене 2021 година.

Конкурсът е ориентиран към младите - студенти и възпитаници от междинните и висшите учебни заведения по изкуствата, както и от образователни заведения, в които съществуват специалности, свързани с графичния дизайн и образната връзка.

Наградата за първата позиция е в размер на 1 000 лева, в случай че претендентът е пълновръстен. В случай, че спечелилият няма навършени 18 години, той ще получи материална премия, определена от чиновници на Национален статистически институт, с еквивалентна стойност, посочи за news.bg ПР-ът на института Любомир Блатски.

Предложенията на младежите ще се одобряват до 10 май 2019 година.

Проектът за логото за преброяването би трябвало да бъде авторски, автентичен и реформаторски, като всеки претендент може да взе участие единствено с един план. Графичният облик също по този начин би трябвало да е елементарно четим, понятен и функционален, тъй че да може да се употребява за разнообразни потребности - банери, плакати, бланки и други.

Кандидатите би трябвало да дават и малко изложение на концепцията на препоръчаното лого.

Проектите следва да отразяват концепцията, че преброяването на хората и жилищата е значимо за всеки жител в България и Европейски Съюз, поради това, че данните от преброяването се употребяват при създаването на българските и европейските политики.

Всяко предложение би трябвало да се даде на книжен и електронен притежател с надпис на български и на британски език и в няколко разнообразни разновидността - пълноцветен, черно-бял, отрицателен, с очертания и върху плътна едноцветна основа. Проектите би трябвало и да са анонимни.

Пълните критерии за присъединяване в състезанието може да видите тук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР