Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание
Коментари Харесай

Тристранката със заседание за нови мерки в подкрепа на икономиката

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) ще организира онлайн съвещание през днешния ден, 13 април, съобщи БГНЕС.
Заседанието е по отношение на признатите промени със Закона за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Ще бъде разискван Проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 55 на Министерския съвет от 30.03.2020 година за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците, прекратили работа заради оповестеното изключително състояние.
Съветът ще разиска и спомагателни обществени и стопански ограничения, препоръчани от работодателските и синдикалните организации. Предложенията на АИКБ включват еднократна отплата от 1000 лв. за самонаетите, както и да стартира създаване на стратегия за излизане от рецесията, като се набелязват ограниченията, които ще би трябвало да се ползват след повдигането на изключителното състояние. Организацията желае и отсрочване на заплащането на Данък добавена стойност върху неплатените фактури, както и до момента в който има изключително състояние, работодателите да не заплащат осигуровки.
Като точка трета от дневния ред НСТС ще разиска план на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.
В рамките на съвещанието ще бъдат определени ротационни заместник-председатели на НСТС, надлежно от организациите на служащите и чиновниците и на работодателите, според член 3а, алинея 4 от КТ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР